Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump ile Münbiç'i görüşeceğiz

Trump-Erdoğan görüşmesinde Menbiç mutabakatı ve sahada uygulamada yaşanan gecikmeler gündeme gelecek



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, küresel ticaretin ve ticaret savaÅŸlarının ön plana çıkmasının beklendiÄŸi G20 liderler zirvesine katılmak üzere Arjantin'e gitti.

Havalimanında açıklamalarda bulunan ErdoÄŸan, Arjantin'de ABD BaÅŸkanı Trump'la Münbiç konusunu görüÅŸeceklerini bildirdi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından satır baÅŸları ÅŸöyle: 

- G-20 toplantılarında oldukça geniÅŸ bir gündemle küresel ekonominin karşı karşıya kaldığı sınamaları ele alacağız." . Ticaret konusu son dönemde özellikle bazı ülkelerin korumacı eylemleri sebebiyle ciddi tartışmalara yol açıyor. Türkiye olarak başından beri korumacılıkla mücadelke edilmesi, ticaretin serbestleÅŸtirilmesi gerektiÄŸine vurgu yaptık. Zirvede de bunu dile getireceÄŸiz. Bir çok farklı alanda görüÅŸlerimizi paylaÅŸacağız. Muhattaplarımızla birçok 2'li görüÅŸme gerçekleÅŸtireceÄŸiz. 

- Paraguay ve Venezuela'ya resmi ziyarette bulunacağım. Paraguay'a yapacağımız bu ziyaret cumhurbaÅŸkanı seviyesindeki ilk ziyaret özelliÄŸini taşıyor. Ardından Venezuela'ya geçeceÄŸiz. Ziyaretimiz kapsamında ikili iliÅŸkilerimizi daha ileri taşımak için atılması gereken adımları ele alacağız. 

- Bugün sayın Putin'le yaptığımız görüÅŸmenin ana ekseninde ÅŸu anda aralarında Ukrayna ile devam eden süreç konusunda neler yapılabilir. Burada bir arabuluculuk rolü üstlenebilir miyiz. Bu konuda görüÅŸmeler gerçekleÅŸtirdik. Putin ile Ä°dlib'i konuÅŸtuk.

-Münbiç meselesi ile ilgili sayın Trump ile görüÅŸmemiz olacak.

- (Rusya ile S-400 anlaÅŸması) Yerli para ile ödeme noktasında merkez bankalarımızın nihai çalışması henüz hazır deÄŸil. Çalışma tamamlanınca milli para alışveriÅŸ tezimiz hayata geçmiÅŸ olacak. 

Son görüÅŸme Fransa'da olmuÅŸtu

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ve ABD BaÅŸkanı Donald Trump, ABD'li rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasının ardından ivme kazanan iliÅŸkiler kapsamında en son 9-10 Kasım'da Fransa'da 1.Dünya savaşını sona erdiren ateÅŸkes anlaÅŸmasının yıldönümü törenleri sırasında liderler için düzenlenen akÅŸam yemeÄŸinde görüÅŸmüÅŸtü.

G20 zirvesi sırasında yapılacak ikili görüÅŸmede ise iki liderin yine ikili ve bölgesel iliÅŸkiler açısında önemli konu baÅŸlıklarını ele alması bekleniyor.

ABD'den Ä°ran yaptırımları için altı aylık muafiyet alan Ankara bu sürenin uzatılmasını isterken, özellikle Suriye'deki terör grupları PYD/YPG'ye Washington'un saÄŸladığı destekten rahatsız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.