Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan ile Trump arasında kritik görüşme

Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmede, gündemdeki ikili konuların yanı sıra, Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim ele alındı.



GörüÅŸmede ikili iliÅŸkiler ve Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasında yaÅŸanan gerilim ele alındı. Ä°ki lider Arjantin'de yapılacak G20 zirvesinde yüz yüze görüÅŸme kararı aldı.

CumhurbaÅŸkanlığı'ndan görüÅŸme ile ilgili yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi;

CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan ile Amerika BirleÅŸik Devletleri BaÅŸkanı Sayın Donald Trump bugün bir telefon görüÅŸmesi yapmışlardır.

GörüÅŸmede, gündemdeki ikili konuların yanı sıra, Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasında yaÅŸanan gerilim ele alınmıştır.

Sayın CumhurbaÅŸkanımız, Rusya Federasyonu Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko ile gün içerisinde yaptığı telefon görüÅŸmesi hakkında bilgi paylaşımında bulunmuÅŸtur.

Türkiye-ABD arasındaki iÅŸbirliÄŸini her alanda daha da geliÅŸtirme konusundaki kararlılıklarını teyit eden Sayın CumhurbaÅŸkanımız ve ABD BaÅŸkanı Sayın Trump, G-20 Liderler Zirvesi sırasında Buenos Aires'te yüz yüze görüÅŸme konusunda da mutabık kalmışlardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.