Sosyal Medya

Güncel

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Kaşıkçı cinayeti ses kayıtlarını dinlemedim çünkü Arapça bilmiyorum

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Cemal Kaşıkçı'ya ait ses kayıtladığını Arapça bilmediği için dinlemediğini söyledi.



Salı günü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bolton, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ses kaydını dinleyip dinlemediÄŸi sorusuna "Arapça bilmediÄŸiniz sürece (ses kaydından) ne anlayabilirsiniz? Hayır, dinlemedim. Neden dinlemem gerektiÄŸini düÅŸünüyorsunuz? DinlediÄŸimde ne öÄŸrenebilirim ki?" ÅŸeklinde cevap verdi.
Bolton, bir gazetecinin kendisine ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı olduÄŸunu ve ses kaydını anlamak için çevirmen ile çalışabileceÄŸini söylemesi üzerine, "Burada Arapça bilen yok mu? Sizin bir çevirmenle çalışma imkanınız yok mu?" diyerek cevap verdi ve "EÄŸer Korece konuÅŸuyor olsalardı yine bir ÅŸey anlayamayacakım" dedi.
 
Daha önce ABD BaÅŸkanı Donald Trump ses kayıtlarını "vahÅŸet dolu" olması gerekçesiyle dinlememiÅŸti.
 
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna girdikten sonra haber alınamadı. Türk yetkililerin inceleme baÅŸlatarak olayın üzerine gitmesiyle Kaşıkçı'yı öldürmek üzere Suudi Arabistan'dan konsolosluÄŸa özel bir infaz timi geldiÄŸi, cesedin yok edilmesi için ormanlık alanda keÅŸif yapıldığı ve binadaki delillerin karartılmaya çalışıldığı detayları ortaya çıktı.
Dünya gündeminin ön sıralarına yerleÅŸen bu geliÅŸmeler üzerine, Suudi Arabistan yönetimi 18 gün sonra gazetecinin konsoloslukta öldürüldüÄŸünü kabul etmek zorunda kaldı.
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "planlı cinayet"in talimatı veren kiÅŸiye kadar tüm ayrıntılarının açıklığa kavuÅŸturulması gerektiÄŸini vurguladı. 
 
ErdoÄŸan ayrıca, olayın ardından çıkan Kaşıkçı'nın ses kayıtlarının ABD'ye, Ä°ngiltere'ye, Almanya'ya ve Suudi Arabistan'a verdildiÄŸini söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.