Sosyal Medya

Viyadük inşaatında beton blok işçilerin üzerine düştü

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blok düştü. 5 işçinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor. İşçilerden ikisinin cansız bedenine ulaşıldığı, birinin de ağır yaralı olarak enkaz altından çıkarıldığı bilgisi var.



Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında Kocaeli'de Gebze TavÅŸanlı mevkiinde yapılan 7 nolu viyadük inÅŸaatında çökme meydana geldi. 
 
Çökme, viyadük baÅŸlık ayağı montajının yapıldığı sırada gerçekleÅŸti.
 
30 METREDEN DÜÅžTÜ
 
Yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan viyadükte çalışan iÅŸçiler düÅŸerek enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalan iÅŸçi sayısının 5 olduÄŸu belirtiliyor. 
 
Ä°hbar üzerine olay 112 Acil ve itfaiye ekipleri geldi. Ä°ÅŸçilerin enkazın altından çıkarılması için çalışma sürüyor.
 
2 Ä°ÅžÇÄ°NÄ°N CANSIZ BEDENÄ°NE ULAÅžILDI
 
Gelen bilgilere göre; kurtarma çalışmalarında 2 iÅŸçinin cansız bedenine ulaşıldı. Bir iÅŸçinin ise yaralı kurtarıldığı bilgisi var. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 
KAZAYLA Ä°LGÄ°LÄ° Ä°NCELEME BAÅžLATILDI
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaÅŸanan kaza ile ilgili iki müfettiÅŸ görevlendirdiÄŸini ve olayla ilgili incelemenin baÅŸlatıldığını duyurdu.
 
 
KOCAELİ VALİSİ: BİR KİŞİYLE İRTİBAT KURULDUĞU BİLGİSİ VAR
 
Telefonla NTV canlı yayınına katılan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ÅŸunları söyledi: "Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altında kaç kiÅŸi olduÄŸu konusunda somut tespit yok. 4 civarında olduÄŸu belirtiliyor. Enkaz altındaki bir kiÅŸinin bilincinin açık olduÄŸu yönünde bilgiler var. Kurtarma çalışmalarında ulaÅŸmada herhangi bir engelimiz söz konusu deÄŸil. Kazanın nedeni teknik incelemeden sonra ortaya çıkacaktır."
 
BELEDÄ°YE BAÅžKANI KÖÅžKER: UMUDUMUZU KORUYORUZ
 
 
Gebze Belediye BaÅŸkanı Adnan KöÅŸker da NTV yayınında yaptığı açıklamada, "Blok engebeli bir zemine düÅŸtüÄŸü için hayat boÅŸluÄŸu dediÄŸimiz bir alan var, umudumuzu koruyoruz. Hava ÅŸartları malum, rüzgar yağış var. Ä°ÅŸ güvenliÄŸi anlamında titiz çalışan bir ÅŸirket. Ä°ÅŸin başındaki arkadaÅŸlar deneyimli. Ä°nÅŸallah iÅŸçilerimizi kurtarırız" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.