Sosyal Medya

Karamollaoğlu'ndan yerel seçim iddiası:Binali Yıldırım'ın İstanbul'u kaybetme ihtimali çok yüksek

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu TV5'de Gazeteci Mustafa Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu 'Kulis Ankara' programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.



AK Parti'nin açıklanan belediye baÅŸkan adaylarından bazılarının kendisini ÅŸaşırttığını ancak bunların isimlerini söylemeyeceÄŸini belirten KaramollaoÄŸlu, "Bir, o kiÅŸi aday olmaz kanaatindeydim, iki AK Parti yahut baÅŸka bir parti onu aday göstermez kanaatindeydim" dedi.

Aday olarak eski bakan ve milletvekillerinin tercih edilmesini "AK Parti aday bulmakta zorlanıyor" ÅŸeklinde deÄŸerlendiren KaramollaoÄŸlu, "Bir de bir gerçeÄŸi ortaya koyuyor. Yani artık herkes bir makam ve mevki sahibi oluyum diye AK Parti'nin kapısına koÅŸmuyor. Bazı sıkıntıları görüyorlar demektir, bu sevindirici bir tavır. Çünkü düne kadar herkes belli bir makamı iÅŸgal edebilmek için normalde razı olmadığı ÅŸartlara peki diyordu ÅŸimdi artık onu diyemiyor manası çıkıyor bundan" diye konuÅŸtu.

'BEN OLSAM 'Ä°STANBUL SÄ°ZÄ°N OLSUN BEN BURADA KALAYIM' DERÄ°M'

TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin olası Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adaylığı da sorulan KaramollaoÄŸlu, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Sayın Binali Yıldırım ile ilgili bir yorum yapmak istemem ama Sayın Yıldırım çok farklı pozisyonlarda hep joker gibi görev aldı. Bakanlık yaptı UlaÅŸtırma Bakanlığı, zaten eskiden beri Sayın CumhurbaÅŸkanı ile beraber çalışmıştı. Onun arkasından Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı oldu daha sonra baÅŸbakanlık yaptı ÅŸimdi TBMM BaÅŸkanı. Bundan sonra gideceÄŸi yer yok yani Meclis BaÅŸkanı ÅŸu anda gelebileceÄŸi en üst makam, cumhurbaÅŸkanlığı hariç. Åžahsen ben de o noktaya gelsem ‘Ä°stanbul sizin olsun ben burada kalayım' derim. Bizim prensibimiz neydi, bizim prensiplerimize uymak kaydıyla, deÄŸerlerimize uymak kaydıyla seçilebilecek bir aday arıyoruz. Tayyip Bey de seçilebilecek bir aday arıyor, kim olduÄŸuna bakmıyor. Sayın Yıldırım Ä°stanbul'dan olduÄŸu için kendisiyle birlikte çalıştığı için de en büyük ÅŸansı orda görüyor ama bu dönem Ä°stanbul'u alma ihtimali artık eskisi gibi deÄŸil. Herkes biliyor bunu. Bu ihtimal zayıfladı, kaybetme ihtimali çok yüksek. Bundan dolayı da bir Meclis BaÅŸkanı'nın aday olup bir de kaybetmesi tabi itibari yönünden düÅŸündürücüdür. "

'BU SEÇÄ°MLERDE VATANDAÅž HÜKÜMETÄ° UYARACAK'

KaramollaoÄŸlu, AK Parti ile MHP'nin yerel seçimlerde de ittifak yapma kararlarının temelinde ‘kaybetme korkusu' olduÄŸunu savundu. Bu seçimlerde vatandaşın hükümeti uyaracağını kaydeden KaramollaoÄŸlu, "'Sen artık benim ihtiyaçlarımı karşılayamıyorsun, beklentilerime cevap veremiyorsun, uzun zamandır iktidardasın yoruldun, biraz dinlen' diyecek. Bende ki kanaat bu" diye konuÅŸtu.

'TÜRK SÄ°YASETÄ°NDE YERÄ° OLDUÄžUNU DÜÅžÜNMÜYORUM'

Saadet lideri soru üzerine Necmettin Erbakan'ın oÄŸlu Fatih Erbakan'ın ‘Yeniden Refah Partisi' adıyla parti kurmasını da deÄŸerlendirdi. "EÄŸer Erbakan Hoca olsaydı, herhalde falakayı yerdi zannediyorum" ÅŸeklinde sözlerini ‘latife' olarak niteleyen KaramollaoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Yanlış yaptılar. Böyle bir ÅŸeyin ÅŸu anda Türk siyasetinde yerinin olduÄŸunu zannetmiyorum. Yani sadece çok sevilen, itibar görülen bir zatın oÄŸlu olmak, oradan gelmek, halkın teveccühünü kazanacak manasına gelmiyor. Bu millet Erbakan hocamız hayatta iken de bir yanılgının içine düÅŸtü, ‘hocayı destekliyoruz' diye Tayyip ErdoÄŸan'a destek verdiler 2002 seçimlerinde özellikle. Ondan sonra hoca bütün çabasına raÄŸmen onu deÄŸiÅŸtiremedi. Hayatta iken en az 5-6 seçim yaÅŸadık, o seçimlerde de bizim oy nispetimiz meydana getirilen algı sebebiyle düÅŸük kaldı. Ama cenazesine 3-4 milyon insan katıldı, onu da gördük. Sevgi baÅŸka oy baÅŸka… Ben bu konuda konuÅŸmak istemiyorum artık, üzülüyorum çünkü. Erbakan hocamız bu partinin Saadet Partisi'nin genel baÅŸkanı olarak hayata veda etti. ‘Oradan uzaklaÅŸtırıldı' gibi sözler sadece bir söylemden ibaret. Bundan dolayı da ben biraz da latife olsun diye söyledim, hocamız buna razı olmazdı böyle bir ÅŸeye. Ama niyet ettiler, çıktılar, önlerini de zorla kesecek halimiz yok. Sonu inÅŸallah hayırlı olur diyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.