Sosyal Medya

Güncel

Macron sarı yeleklilere 'Haydut' dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinde 17 Kasım'dan bu yana devam eden gösterilerle ilgili açıklama yaptı. Macron, "Vatandaşlarımın isteklerini haydutlarınkiyle karıştırmıyorum. Yıkım ve düzensizlik isteyenlere karşı geri adam atmayacağım" diye konuştu.



Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, ülkesinde iki haftadır akaryakıt zamlarını protesto eden "Sarı Yelekliler" hakkında açıklama yaptı.

"Sarı Yelekliler" hakkında ilk defa açıklama yapan Macron, “Somut olarak, akaryakıt ve gaz fiyatları esas olarak Rusya, Suudi Arabistan ya da Ä°ran'ın kararlarına baÄŸlıdır. Gerçek bu” dedi.

Cumartesi günü, polis ve eylemciler arasında çatışmaların patlak vermesine vurgu yapan Macron, "VatandaÅŸlarımın isteklerini haydutlarınkiyle karıştırmıyorum. Yıkım ve düzensizlik isteyenlere karşı geri adam atmayacağım. Cumhuriyet, hem kamu düzeni hem de eylem özgürlüÄŸüdür” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Fransa'da bir haftadır akaryakıt zamlarını protesto eden eylemciler, bugün baÅŸkent Paris ve diÄŸer birçok kentte gösteriler düzenledi. Eylemcilerle polis arasında gerginliÄŸin yaÅŸandığı Paris'teki Champs-Elysees'te, göstericilerin neden olduÄŸu ÅŸiddet olayları dolayısıyla polis müdahalede bulundu. Polis, caddedeki birçok yeri ateÅŸe veren göstericilere karşı göz yaÅŸartıcı gaz ve tazyikli su kullandı - Eyfel Kulesi'nin kapıları gösteriler nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı.

MACRON: “GERÄ° ADIM ATMAYACAÄžIM”
Zamların bir kısmının Çevre Bakanlığına aktarılacağını hatırlatan Macron, “Hava kirliliÄŸi yılda 48 bin ölüme sebep oluyor. Bu rakam tüm yol kazalarından, tüm intiharlardan, tüm cinayetlerden, tüm boÄŸulmalardan ve bütün ev kazalarından daha fazla" ifadelerini kullandı.

Macron, “Son günlerde aklımdan çıkarmadığım ÅŸey; doÄŸru ve gerekli olan ekolojik geçiÅŸten vazgeçmemeliyiz. Ancak geçiÅŸ yöntemini deÄŸiÅŸtirmeliyiz, çünkü pek çok vatandaÅŸ, kendilerine hükümetten dayatılmış düÅŸünceler olduÄŸunu ve çözüm getirmediÄŸimizi düÅŸündü. Son günlerde birçok vatandaşımız tarafından dile getirilen korku; geride bırakılmak. Ve bu korkuyu anlayabiliyorum. Sosyal sorunları dile getirirken çevre sorunlarını göz ardı edemeyiz” açıklamasını yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.