Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin İzmir, Ankara dahil adaylarını açıkladı. İşte tam liste...

AK Parti'nin 20 il belediye başkan adayı bugün açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı iller arasında Ankara ve İzmir de var.



ErdoÄŸan'ın açıklamaları:

Sancaktepe'de düÅŸen helikopterde hayatlarını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Åžehitlerimizin ailelerine baÅŸ saÄŸlığı dileklerimi ifade ediyorum.

EGE VE DOÄžU AKDENÄ°Z KRÄ°ZÄ°

Ülkemizi 12 mil meselesinde söz söyleyemez hale getirme gayretleri nafiledir. Buna engel olmak isteyenlere hadlerini bildirmekte kararlıyız. Mülteci akını karşısında tir tir titreyenler konu petrol, doÄŸalgaz, siyasi rant olduÄŸunda aslan kesiliyorlar. Åžu anda 4 milyon, 4 buçuk milyonu ülkesinde barındıran bir Türkiye var. DiÄŸer yanda ise botlarını ÅŸiÅŸlemek sureti ile Akdeniz'in, Ege'nin sularına gömenler var. Bu oyunlar artık karnımız yoktur. Ne DoÄŸu Akdeniz'de, ne de diÄŸer bölgelerde kendi tezlerimizden en ufak taviz vermeyeceÄŸiz.

RUSYA VE UKRAYNA ARASINDAKÄ° GERÄ°LÄ°M

Karadeniz'de ise bir baÅŸka gerilim giderek tırmanıyor.Rusya ve Ukrayna arasındaki hadiselerin yeniden alevlenmiÅŸ olmasından gerçekten üzüntü duyuyoruz. Hem Rusya hem de Ukrayna'yı yakın dostu olarak gören bir ülke olarak Karadeniz'in bir an önce barış denizi haline gelmesini istiyorum.

"SURÄ°YE'DE ARTIK DEAÅž YOK, BÄ°RTAKIM KÜÇÜK ÇETELER VAR"

Bölgemizdeki DEAÅž balonunu, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu patlatmıştır. DEAÅž'a karşı olduÄŸunu söyleyenler DEAÅž'a karşı en ufak bir mücadele vermiyor. Buradan tüm dünyaya sesleniyor ve diyorum ki; Suriye'de DEAÅž yok, yedekte bekletilen, eÄŸitilen birtakım küçük çeteler var.

YEREL SEÇÄ°M MESAJI

AK Parti kendi siyasi gündeminin ayrımını titizlikle yapan bir partidir. 16 yılda 14 seçimde ülkemizin tüm önemli meselelerini olması gerektiÄŸi gibi yönetmeyi baÅŸardık. GeçtiÄŸimiz cumartesi günü Ä°stanbul'da 40 büyükÅŸehir ve il belediye baÅŸkan adaylarını paylaÅŸtık. Grup toplantımızda 20 adet büyükÅŸehir ve il aday ismini açıklayacağız.

Aralık ayıyla birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliÄŸi baÅŸlatarak yeni bir dönem baÅŸlatacağız. Yerel seçimleri bu dönemin destekçisi haline dönüÅŸtüreceÄŸiz. Manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceÄŸiz. AK Parti ÅŸahsım baÅŸta olmak üzere, milletimizin gönlünde yer etmiÅŸ bir kadronun öncülüÄŸünde kurulmuÅŸtur. Cumhuriyetimizin bizden önceki 79 yılında yapılanlardan kat be katını ülkemize kazandırmayı baÅŸlardık. EÄŸitimden saÄŸlığa, adaletten güvenliÄŸe, sanayiden sosyal yardımlara kadar Türkiye'ye çaÄŸ atlattık. Bu güvenle diyoruz ki, kim ne derse desin belediyecilik AK Parti'nin iÅŸidir.

'BU TÜR ARKADAÅžLARLA YOL YÜRÜMEYÄ°Z'

Biz eserlerimizle konuÅŸuyoruz, anamuhalefet gibi yalanlarla deÄŸil. Bu anamuhalefet rahatsız oluyor, Ä°stanbul'a belediye baÅŸkanı olduÄŸumda, musluklarında su akman, daÄŸ gibi çöpleri olan bir Ä°stanbul'u CHP'den almıştım. Siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız. Partimde de bu tür arkadaÅŸlar varsa, onlarla da yol yürümeyiz.

Türkiye yansa da ÅŸaha kalksa da bunların umurudunda deÄŸildir. KılıçdaroÄŸlu CHP'li baÅŸkanların yönettiÄŸi yerde hayat kalitesinin yüksekliÄŸinden bahsediyor. CHP'li baÅŸkanların yönettiÄŸi yerler belediyelerin deÄŸil, büyükÅŸehirin veya hükümetin yatırımları sayesinde gelmiÅŸtir. Bugün Kadıköy'den Pendik'e büyükÅŸehirin hazırladığı raylı sistemle gidiyorsunuz. Bunların kafasında kim daha iyi yönetir diye bir düÅŸünce yok. Bunun yerine AK Parti ve diÄŸer partilerin oylarını alabilecek cinliÄŸe kafa yoruyorlar. CHP yönetimine bir ödev veriyorum. Bu 60 kiÅŸilik listeyi alsınlar taktiklerine, cinliklerine göre isimler koysunlar. 31 Mart gecesi milletimiz hizmete talip olanlara mı, cinlik yapanlara mı itibar edecek. 31 Mart'ta bu köhne zihniyete bir dur diyin. Bizim nasıl hizmetler verdiÄŸimizi biliyorsunuz.

Ä°ÅŸte ErdoÄŸan'ın açıkladığı 20 kiÅŸilik o liste;

Afyonkarahisar - Mehmet Zeybek

Ankara - Mehmet Özhaseki

Balıkesir - Yücel Yılmaz

Çanakkale-Ayhan Gider

Çankırı - Hüseyin Boz

Çorum - HaÅŸil Ä°brahim AÅŸgın

Bingöl - Erdal Arıkan

Eskişehir - Burhan Sakallı

Hatay - Ä°brahim Güler

Ä°zmir - Nihat Zeybekçi

Karaman - Mahmut Sami Åžahin

Konya - UÄŸur Ä°brahim Altay

Mardin - Mehmet Vecdi Kahraman

MuÅŸ - Feyat Asya

Sakarya - Ekrem Yüce

Sivas - Hilmi Bilgin

Tokat - Eyüp ErdoÄŸlu

Trabzon - Murat ZorluoÄŸlu

UÅŸak - Mehmet Çakın

Yozgat - Celal Köse

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.