Sosyal Medya

Kahraman Tunuslular Veliaht Prens'i geldiÄŸine piÅŸman etti

Tunuslular, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra ilk kez yurt dışı turuna çıkan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ülkelerine gerçekleştireceği ziyarete karşı protesto gösterisi gerçekleştirdi.



BaÅŸkentin merkezinde bulunan Habib Burgiba Caddesi'ndeki Belediye Tiyatrosu önünde toplanan yüzlerce gösterici, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra ilk yurt dışı turuna çıkan Bin Selman'ın Tunus ziyaretine karşın "Tunus toprağını kirletmeye hayır" çaÄŸrısıyla protesto gösterisi düzenledi. 

"Muhammed bin Selman Tunus'ta hoÅŸ karşılanmıyor" yazılı dev pankart açan göstericiler, prense seslenerek, "Muhammed bin Selman'ın yeri sanık sandalyesi", "Ä°fade özgürlüÄŸünü baskılamaya hayır", "Yemen'deki çocukları öldürmeyi bırak" yazılı pankartlar taşıdı. 

Gösteriye katılan Tunus Barosu Üyesi Avukat Tahir Yahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösteriye Tunus halkının temel haklarını savunmayı vazife gördükleri için katıldıklarını söyledi.

Tunusluların, öÄŸrenci, aktivist, avukat, halk olarak kitle halinde Tunus'un devrimini savunmak üzere bu ziyarete karşı çıktıkları için bir araya geldiklerine iÅŸaret eden Yahya, "Bu ziyaret, bir katilin çarpık bir meÅŸruiyet kazanmak için bu toprağı kirletmesidir. Biz bugün, bu ÅŸahsın burada istenmediÄŸini ortaya koyuyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.