Sosyal Medya

CHP'den Muharrem İnce'ye şart cevabı

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.



Muharrem Ä°nce, olası Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı adaylığı için CHP’de “eÄŸilim yoklaması” yapılmasını isteyerek, “Sandık konulmazsa ’Gel adayımız ol’ derse asla aday deÄŸilim” açıklamasında bulunmuÅŸtu.

Muharrem Ä°nce’nin ÅŸartına CHP'den yanıt geldi.

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu ile yaptığı görüÅŸmeyi bugünkü yazısında aktardı. 

"Ä°stanbul'da sandık kurulması hiç düÅŸünülmüyor" diye yazan Saygı Öztürk, “Canan KaftancıoÄŸlu yapılan çalışmalar ve ortaya çıkan görüÅŸleri aktarmak için dün, Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu'na son bilgileri aktardı” diyerek ÅŸunları kaleme aldı:

“Ä°stanbul'un 39 ilçe belediyesi var. BaÅŸkan seçimleriyle ilgili parti yönetiminin görüÅŸleri alınıyor, bunlar örgütün eÄŸilimleri olarak genel merkeze bildiriliyor. Bundan sonrası parti meclisinin, genel baÅŸkanın kararına baÄŸlı. Ä°l BaÅŸkanı KaftancıoÄŸlu, ‘Örgütümüzün talebi, olabilecek en doÄŸru isimleri belirlemek’diyor, üyelerin önüne önseçim sandığı ya da temayül yoklaması sandığı koyup koymamaktan çok baÅŸka yöntemler üzerinde de duruluyor. Ä°l BaÅŸkanı KaftancıoÄŸlu, ‘BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı konusunda AK Parti ile oylarımız baÅŸa baÅŸ’ diyor ve ÅŸunları ekliyor: ‘Kamuoyu çalışmalarımız, kullandığımız deÄŸiÅŸik yöntemler AK Parti'li belediyelerden memnuniyetsizliÄŸi ortaya koyuyor. Hangi durumda ölçümleme yaptıysak, AK Parti'de önemli bir gerileme olduÄŸu anlaşılıyor. Halen, 39 ilçeden 14'ünde CHP'li baÅŸkanlar var. AraÅŸtırmamızda, bu ilçelerimizi seçimde koruduÄŸumuz gibi buna en az 4 ilçe daha ilave edeceÄŸiz. 5 ilçede de oylarımızda önemli ölçüde artış bekliyoruz. Sonuçta, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığını halka vereceÄŸiz.”

NASIL BÄ°R BAÅžKAN Ä°STENÄ°YOR?

“Ä°l BaÅŸkanı, ‘Kenti yeniden yönetme süreci’ üzerine kurulu bir çalışma yürüttüklerini anlatıyor. Ä°stanbul halkı, AK Parti'nin yerel yönetimlerde hem kente ihanet ettiklerini, hem de yaÅŸamalarını zorlaÅŸtırdığını görüyor. Oy verme davranışını da buna göre belirleyecektir’ diyor” diyen Öztürk ÅŸöyle devam etti:

“Yapılan araÅŸtırmalarda, vatandaşın nasıl bir belediye baÅŸkanı istediÄŸinin de üzerinde önemle duruldu. Ortaya çıkan aday profilini Canan KaftancıoÄŸlu ÅŸöyle anlattı:

- Bir kere bütün Ä°stanbul'u katarak söyleyeyim: Ä°stanbul halkı yerel yöneticilerden kavga edeni istemiyor. Adayların oy isterken, kavga etmekten çok, neler yapacağını anlatmasını daha doÄŸru buluyor.

- Adayın genç ya da yaÅŸlı deÄŸil, orta yaÅŸta olmasını istiyorlar.

- Bir kadın olarak bunu üzülerek söylüyorum ama adayın erkek olmasını öneriyorlar.

- BaÅŸkan adayının sorunları çözen, iÅŸ bitirici, halka yakın olmasını istiyorlar.

 

- Dine karşı yüzde 100 saygılı olmalı, dini siyaset aracı olarak kullanmamalı. Seçimlerde hep ‘HemÅŸericilik’ gündeme gelir. Artık hemÅŸericilik kodlan çalışmıyor. KiÅŸinin nereli olmasından çok projeleri ve kiÅŸiliÄŸi öne çıkıyor. Hani, ‘Ä°stanbul'da ÅŸu kadar Yozgatlı, ÅŸu kadar Sivaslı, Çankırılı var, o yüzden adayımız bu illerden birisi olsun’ yaklaşımının geçerli olmadığı araÅŸtırma sonucu ortaya çıkıyor. Ä°stanbul'un 39 ilçesinden toplam 277 kiÅŸi belediye baÅŸkanı olmak için baÅŸvurdu. Memur olup istifa edeceklerle sayı daha da artacak. CHP'nin aday belirlemede esas alacağı bu profile bakalım kimler uyuyor, yakında öÄŸreneceÄŸiz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.