Sosyal Medya

Güncel

Muharrem İnce'yi Mustafa Sarıgül Sendromu sardı

CHP'de İstanbul adaylığı için ismi güçlü şekilde konuşulan Muharrem İnce'nin, 2014’te Mustafa Sarıgül’ün yaşadıklarından korktuğu belirtildi.



CHP’nin 24 Haziran’da CumhurbaÅŸkanı adayı olan Muharrem Ä°nce, seçimin ardından CHP liderliÄŸi için parti içinde bir giriÅŸim baÅŸlatmıştı. Seçimli genel kurultay için delegelerden imza toplayan Ä°nce ve ekibi yeterli imzayı bulamayınca bu giriÅŸim bir süre rafa kalktı.

Kısa bir süre sonra ise Ä°nce’nin ismi yaklaÅŸan yerel seçimler için Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olarak anılmaya baÅŸlayınca yeniden bir hareketlilik yaÅŸandı. Ä°nce’nin Ä°BB adayı olup olmayacağı konusunda yaÅŸanan belirsizliÄŸin altından ise parti içi çatışma ve koltuk kapmaca olduÄŸu ortaya çıktı.

MUHARREM Ä°NCE’NÄ°N SANDIK ISRARI

Yeni Åžafak'ta yer alan habere göre, Muharrem Ä°nce adaylık baÅŸvurusu dahi yapmayarak CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’na hem medya üzerinden hem de kurmaylarıyla mesaj gönderdi. ‘Ön seçim ya da eÄŸilim yoklaması yapılırsa aday olurum’ diyerek mesaj gönderen Ä°nce’nin planını KılıçdaroÄŸlu bozdu. KılıçdaroÄŸlu ve CHP Parti Meclisi Ä°stanbul’da örgütün ön seçime gitmesini ya da eÄŸilim yoklaması yapmasına kesin bir dille karşı çıktı.

"Ä°NCE, SARIGÜL GÄ°BÄ° OLMAKTAN KORKUYOR" Ä°DDÄ°ASI

Muharrem Ä°nce’nin ısrarla ‘sandık’ demesinin ardında yatan nedenin ise 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin aday gösterdiÄŸi Mustafa Sarıgül’ün yaÅŸadıklarını yaÅŸamamak istemesi olduÄŸu iddia edildi. O dönemde Sarıgül, CHP yönetimi tarafından direkt aday gösterilmiÅŸti. Bu da Ä°stanbul’daki parti teÅŸkilatına olumsuz yansımış ve seçim çalışmalarında bazı bölgelerde Sarıgül’ün kampanyasına destek verilmemiÅŸti. Tüm bunların ardından Sarıgül sandıkta yaklaşık 10 puan fark ile seçimi kaybetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.