Sosyal Medya

Güncel

Aziz Kocaoğlu: Canımı sıkma benim, üzülüyorsan söyle bırakmayız

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bütçe görüşmelerine, AK Partili meclis üyesi Aziz Kocaoğlu’nun tartışması damga vurdu.



Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi, Ä°zmir Su ve Kanalizasyon Ä°daresi (Ä°ZSU) Genel Kurulu'nda, Ä°ZSU'nun 2019 Mali Yılı Performans Programı ve 2019 Mali Yılı Bütçe Taslağı ve ekleri görüÅŸüldü. Toplantıda, Ä°ZSU'ya 2019 yılı için 2 milyar 469 milyon 352 bin lira bütçe ayrıldı. Meclis oturumunda konuÅŸan BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu, Ä°zmir Limanı'nın geliÅŸtirilmediÄŸi için Pire Limanı'nın Ege Bölgesi'nin elleçleme merkezi olduÄŸu söyledi.
 
Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°ZSU Genel Kurulu'nda, kurumun 2019 yılı için hazırlanan bütçesini görüÅŸtü. Ä°ZSU'nun 2019 Mali Yılı Performans Programı ve 2019 Mali Yılı Bütçe Taslak görüÅŸmesinin ardından, Ä°ZSU'ya yeni dönem için 2 milyar 469 milyon 352 bin lira bütçe ayrıldı. Ä°zmir'de suya yüzde 15 oranında zam yapılması teklifi de komisyonlarda görüÅŸüldü. Teklif, Aziz KocaoÄŸlu'nun, daha önce belirlenen tarife ile devam edilmesini istemesinin ardından, geri çekildi. BaÅŸkanlıktan gelen önerge üzerine, su da eski tarifelerin geçerli olmasına karar verildi. Toplantıda AK Partili Ä°met Tunç söz alarak, kurumun bütçesini deÄŸerlendirdi. Tunç, atık suların körfeze döküldüÄŸünü ileri sürerek, "Körfez'deki kokuya bilimsel bir açıklama yapılmadı. GeçmiÅŸteki bahanelerin arkasına sığınıyorsunuz. Ama halkımız bunlara yeter diyor. Ä°zmirliler 14 yıldır gereken yatırımları göremiyor. Ä°nsanlar önümüzdeki seçimlerde gereken tercihi gösterecektir. Kötü yönetilen Ä°ZSU'nun önümüzdeki dönemde sorunları çözmesi zordur. Son 5 yılda suya 13 kere zam yaptınız" dedi.
 
‘KAYBOLAN MÄ°LLÄ° SERVET Ä°ÇÄ°N BÄ°R ÅžEY YAPILMIYOR'
 
AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Ali KökoÄŸuz da, Ä°ZSU'yu yeterli çalışmaları yapmamakla eleÅŸtirdi. KökoÄŸuz, ''Ä°ZSU'nun sorumsuz davranışları nedeniyle Ä°zmirli vatandaÅŸlarımız talep ve ÅŸikayetleri konusunda kime baÅŸvuracaklarını bilememektedirler. Karşılarında muhatap bulamamaktadırlar" dedi. Sokaklarda su arızasının oldukça fazla olduÄŸunu savunan KökoÄŸuz, "Milli servetimiz boÅŸa gider aldıran olmaz. Yazılır, telefon açılır, bildirim yapılır dikkate alınmaz. Defalarca ÅŸikayetleri konusunda tweet atan vatandaÅŸlarımızı, Ä°ZSU Twitter'dan engeller. Özel numaralardan Ä°ZSU yetkilerine ulaşılsa dahi sonuç alınamaz. Nedir, nedendir tamiratların gecikmesi, neden haftalarca sürer anlaşılmaz. Günlerce arıza sürer, sokaklar göle döner, ihbar ve ÅŸikâyet alınmadığından vatandaÅŸ, mahalleli balık yetiÅŸtiriciliÄŸine soyunsak mı diye düÅŸünmeye baÅŸlar. Ä°ZSU dağıtım ÅŸebekesinin kayıp kaçak oranı, büyük ve korkunç rakama ulaÅŸmış durumda olduÄŸundan, kaybolan milli servetimiz için hiçbir ÅŸey yapılmamaktadır. Bazı ilçe ve mahallelerde su ÅŸebekesi niçin yapılmaz? 21'inci yüzyılda, 2018 yılında Ä°zmir'in bazı mahallelerinde zor günler yaÅŸayan Ä°ZSU ÅŸebeke hattından 4 ay su alamayan vatandaÅŸlar, çözümü eÅŸekle, el arabası ile ve motosikletle su taşıyarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışmışlardır" diye konuÅŸtu.
 
KOCAOÄžLU'NDAN ANKET AÇIKLAMASI
 
Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu'nun ‘Yüzülebilir Körfez' hedefini hatırlatan KökoÄŸuz, "Siyasi ömrünüz yetmeyecek" dedi. KocaoÄŸlu, "Nasıl" diye sordu. KökoÄŸuz bunun üzerine, "Bırakacağım dediniz, bırakıyorsunuz ya" yanıtını verince, BaÅŸkan KocaoÄŸlu, "Canımı sıkma benim, üzülüyorsan söyle gitmeyiz. Sen istemiyorsan bırakmayız " dedi. Meclis oturumunda söz alan AK Partili ÇaÄŸlar Haspolat ise, Aziz KocaoÄŸlu'na "Anketlerde birinci çıkmışsınız" dedi. KocaoÄŸlu, bunun üzerine ÅŸu açıklamayı yaptı:
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.