Sosyal Medya

Güncel

Filistinli Muhammed protez bacağın hayalini kuruyor

İşgal çetesi israil askerlerinin Gazze sınırında 'Filistin bayrağını' taşırken hedef alarak tekerlekli sandalyeye mahkum bıraktığı 15 yaşındaki Filistinli Muhammed, imkansızlıklar nedeniyle sahip olamadığı protez bacağının hayalini kuruyor.



 Ä°ÅŸgal altındaki Gazze'deki zor yaÅŸam ÅŸartları nedeniyle babasına yardımcı olmak için eÄŸitim hayatından vazgeçen 15 yaşındaki Filistinli Muhammed Casir'in, küçük yaÅŸta omuzlarında taşıdığı bu ağır yüke bir yenisi daha eklendi.

Gazze sınırında "onurlu yaÅŸam" talep etmek üzere katıldığı Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸü gösterileri sırasında iÅŸgal çetesi israil askerleri tarafından hedef alınan ve ayağından yaralanan Muhammed'in, yaÅŸadığı dayanılmaz aÄŸrılar ve tedavisinin sonuçsuz kalması sonucu saÄŸ bacağı kesildi.

NATO'dan Rusya'ya uyarı! Serbest bırak

Ä°ÅŸgal çetesi israil askerlerinin engelli bıraktığı 15 yaşındaki Muhammed, eskiden olduÄŸu gibi evin geçiminde babasına yardımcı olmak, akranlarıyla koÅŸup oynamak, bisiklete binmek ve top oynamak için imkansızlıklar nedeniyle sahip olamadığı protez bacak için yardım bekliyor.

Koltuk deÄŸneklerine mahkum kalan Filistinli Muhammed, AA muhabirine, iÅŸgal çetesi israil askerlerinin hayatını kabusa çevirdiÄŸi o günü anlattı.

Muhammed, vatanında onurlu bir yaÅŸam hakkını talep etmek için gösterilere katıldığını ifade ederek, Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸü'nün 31'inci cuma gösterilerine katıldığı sırada israil askerlerinin saldırısına uÄŸradığını söyledi.

"Beni kurtaran kişi o saldırıda şehit oldu"

Muhammed saldırı anını ÅŸöyle anlattı:

"Filistin bayrağını taşıyarak göstericilerin arasına girdim. israil askerlerine hiç bir ÅŸey yapmadığım halde hedef alındım. Vurularak yere yığıldım. Bir genç beni kurtarmak için sürünerek yanıma geldi. Daha sonra o gencin aynı saldırıda ÅŸehit düÅŸtüÄŸünü öÄŸrendim."

Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus'taki Avrupa Hastanesinde tedavi gördükten sonra iÅŸgal altındaki Kudüs'teki El-Makasıd Hastanesi'ne nakledildiÄŸini ve tedaviden ümidi kesen doktorların bu hastanede saÄŸ bacağını ampute ettiklerini anlattı.

"Benim ne günahım vardı. israil askerlerinin bana ateÅŸ açması için ne yaptım." diyen Muhammed, aÄŸlayarak ÅŸöyle devam etti:

"Evin geçimine destek olmak amacıyla okulumu bırakmak zorunda kalmıştım. Her sabah babamla iÅŸe giderdim. ArkadaÅŸlarımla oynardım. Åžimdi saÄŸ bacağımı da kaybettim. Yataktan tek başıma kalkamıyorum. Tüm gün evde oturuyorum."

NATO'dan Rusya'ya uyarı! Serbest bırak

"Bacağıma protez takılmasını hayal ediyorum"

Ekonomik ÅŸartların, ailesinin kendisine protez bacak almasına imkan tanımadığını belirten Muhammed, "Bacağıma protez takılmasını ve eskiden olduÄŸu gibi babama evin geçiminde yardımcı olmayı ve arkadaÅŸlarımla koÅŸup oynamayı hayal ediyorum." dedi.
"Ona baktıkça her gün bin defa ölüyorum"

Muhammed'in annesi Macide Berbah da oÄŸlunun bacağı kesilene kadar iyileÅŸeceÄŸini ümit ettiÄŸini, bacağı alındıktan sonra ailece yıkıldıklarını söyledi.

Muhammed'in, arkadaÅŸlarıyla oynamayı hayal ettiÄŸini söylediÄŸinde içinin parçalandığını ifade eden anne, ÅŸöyle devam etti:

"Benim evladımın ne suçu, ne günahı vardı. OÄŸlum uykusunda bile rahat edemiyor. Yaralandığı günden beri acılar içerisinde kıvranıyor. Ne yapacağımızı ÅŸaşırdık. Ona baktıkça her gün bin defa ölüyorum. Elimizden hiçbir ÅŸey gelmiyor. ÇocuÄŸumun hayatını mahvettiler. Acılar içerisinde yataÄŸa mahkum kaldığını, korkuyla uyandığını ve arkadaÅŸlarıyla oynamak için dışarı çıkamadığını görmek içimi yakıyor."

OÄŸlunun her cuma arkadaÅŸlarıyla gösterilere katıldığını ve israil askerlerine yönelik herhangi bir tehdit oluÅŸturmadıklarını söyleyen anne, "Başına birÅŸey gelmesinden endiÅŸe ediyordum. Gösterilere katılmamasını tavsiye ettiÄŸimde sınıra yaklaÅŸmadıklarını söylemiÅŸti." dedi.

Anne Macide, oÄŸluna, çektiÄŸi acıların son bulması ve en azından günlük ihtiyaçlarını yerine getirebilmesi için protez bacak takılmasını istediklerini ve bunun için yetkili makamlardan yardım beklediklerini belirtti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.