Sosyal Medya

Güncel

Türkiye ve Katar arasında dev iş birliği!

Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 4. Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin katılımıyla Vahdettin Köşkü'nde gerçekleşti. Türkiye ile Katar arasında birçok alanda iş birliğine gidilme kararı alındı.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Türkiye ve Katar'ın birbirlerinin kara gün dostu olduÄŸunu defalarca gösterdiÄŸini belirterek, "Türk milleti, Katarlı kardeÅŸlerini hedef alan abluka ve yaptırımların boÅŸa çıkarılması için yoÄŸun çaba sarf etmiÅŸtir. Katar da 15 Temmuz hain darbe giriÅŸimi sonrasında uluslararası alanda ülkemize en güçlü desteÄŸi veren ülkeler arasında yer almıştır." dedi.

'GURUR DUYUYORUZ'
Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 4. Toplantısı, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Katar Emiri Åžeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin katılımıyla Vahdettin KöÅŸkü'nde gerçekleÅŸti.

Toplantıda konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bularak, "Katarlı kardeÅŸlerim öncelikle ikinci evinize hoÅŸ geldiniz diyorum. Diplomatik iliÅŸkilerimizin 45. yıl dönümünü kutladığımız böyle bir dönemde iÅŸbirliÄŸimizin ulaÅŸtığı seviyeden gurur duyuyoruz." diye konuÅŸtu.

Erdoğan, sonrasında heyetindeki bakanları ve diğer ilgilileri tanıttı.

"Gerçek dost zor zamanda belli olur" diye bir söz bulunduÄŸunu dile getiren ErdoÄŸan, iki ülkenin zor dönemlerde birbirleriyle dayanışma ve iÅŸbirliÄŸi içerisinde bugüne kadar hareket ettiklerini söyledi.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN'DAN TEÅžEKKÜR
Türkiye ve Katar'ın birbirlerinin kara gün dostu olduÄŸunu defalarca gösterdiÄŸini vurgulayan ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Türk milleti, Katarlı kardeÅŸlerini hedef alan abluka ve yaptırımların boÅŸa çıkarılması için yoÄŸun çaba sarf etmiÅŸtir. Katar da 15 Temmuz hain darbe giriÅŸimi sonrasında uluslararası alanda ülkemize en güçlü desteÄŸi veren ülkeler arasında yer almıştır. Son aylarda ekonomimizi hedef alan spekülatif giriÅŸimler karşısında da yanımızda durmuÅŸtur. Bu vesileyle vefalı dostumuz Katar'a gösterdiÄŸi güçlü destek ve dayanışma için bir kez daha ÅŸahsım ve milletim adına özellikle ÅŸükranlarımızı sunuyorum."

Katar Emiri Åžeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yaptığı görüÅŸmeye deÄŸinen ErdoÄŸan, görüÅŸmede ikili iliÅŸkilerin ulaÅŸtığı seviyeden duyulan memnuniyeti dile getirdiklerini, iÅŸbirliÄŸini her alanda da derinleÅŸtirme konusundaki temennileri paylaÅŸtıklarını kaydetti.

Ä°MZALAR ATILDI
Toplantının ardından, iki ülke arasında ulaÅŸtırma, kültür, ticaret ve ekonomi gibi birçok alanda, stratejik iÅŸ birliÄŸi protokolü, Katar ve Türkiye'den ilgili bakanlarca imzalandı.

Toplantıya, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın ve diÄŸer yetkililer ile Katarlı ilgililer katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.