Sosyal Medya

Motorin ve benzinde bir indirim daha

Motorin ve benzin fiyatlarında gece yarısından geçerli olmak üzere indirime gidilecek.



Enerji Petrol Gaz Ä°kmal Ä°stasyonları Ä°ÅŸveren Sendikasından (EPGÄ°S) alınan bilgiye göre, söz konusu indirim motorinde pompa fiyatlarına ortalama 23 kuruÅŸ, benzinde ise 15 kuruÅŸ olarak yansıyacak.
 
Buna göre, Ankara'da ortalama 6,28 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,05 lira olacak. Motorinin litresi Ä°stanbul'da 6,21 liradan 5,98 liraya, Ä°zmir'de 6,29 liradan 6,06 liraya inecek.
 
 
Ankara'da ortalama 6,35 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 6,20 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,24 liradan 6,09 liraya, İzmir'de 6,34 liradan 6,19 liraya inecek.
 
Dağıtım firmalarının belirlediÄŸi fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle ÅŸirketler ve kentlere göre küçük deÄŸiÅŸiklikler gösteriyor.
 
Akaryakıt fiyatlarında mayıs ayından itibaren uygulanan EÅŸel Mobil sistemi çerçevesinde, uluslararası petrol piyasaları ve kurda meydana gelen deÄŸiÅŸiklikler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor. Fiyatlarda ÖTV'den karşılanan miktarın altına düÅŸülmesi durumunda indirim gerçekleÅŸiyor.
 
Kasım ayında bu miktarın altına inilmesiyle motorine ikinci, benzine ise beÅŸinci kez indirim geldi. 
 
KAYNAK:AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.