Sosyal Medya

Başsavcılıktan Kaşıkçı açıklaması

İstanbul Başsavcılığı Kaşıkçı olayıyla ilgili açıklama yaptı. Şüphelilerden birinin Yalova'da ikamet eden kişiyle iletişim halinde olduğu tespit edildi.



Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayını gerçekleÅŸtiren ÅŸüphelilerden birinin olaydan bir gün önce Yalova'da ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşıyla iletiÅŸim kurduÄŸu ortaya çıktı Bu görüÅŸme, Kaşıkçı'nın cesedinin ayrıldıktan sonra yok edilmesine/saklanmasına yönelik olduÄŸu ÅŸeklinde yorumlandı.
 
Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığından yapılan açıklama:
 
Åžüpheli ya da ÅŸüphelilerce daha önceden yapılan planlama doÄŸrultusunda Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan Krallığı Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸunda boÄŸularak ve cesedi parçalara ayrılmak suretiyle öldürülmüÅŸtür. Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca, tüm boyutlarıyla yürütülen soruÅŸturma sürecinde 1 ve 2 Ekim tarihlerinde bir plan dahilinde ülkemize gelerek Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayını gerçekleÅŸtiren ÅŸüphelilerden Mansour Othman M. Abbahussaın'ın olaydan bir gün önce, 1 Ekim'de Samanlı Köyü merkez Yalova adresinde ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşı 'Ghozan' kod adlı Mohammed Ahmed A. Alfaozan isimli ÅŸahısla iletiÅŸim kurduÄŸu tespit edilmiÅŸtir. 
 
Yapılan bu görüÅŸmenin, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin parçalara ayrıldıktan sonra yok edilmesine/saklanmasına yönelik olduÄŸu deÄŸerlendirilmektedir. Bu sebeple Ä°stanbul 7. Sulh Ceza HakimliÄŸi'nin 2018/5664 sayılı kararına istinaden bugün Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımız nezaretinde Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü ekipleri tarafından arama iÅŸlemleri yapılmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.