Sosyal Medya

Bu evler Romanya ya da Macaristan'da değil Bolu'da ama alıcısı yok

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde şirket iflas edince yapımı yarım kalan şato tipi evler tartışma konusu oldu. Belediye Başkanı Mehmet İnegöl yatırımcıların gelmesi gerektiğini belirtirken, bazı vatandaşlar projedeki evleri "Dracula’nın memleketine benziyor" diyerek eleştirdi.



Bolu’nun ‘Sakin Åžehir’ ünvanına sahip Mudurnu ilçesinde 2011 yılında Burj Al Babas projesiyle baÅŸlanan ÅŸato tipi evlerin yapımı, ekonomik nedenlerden dolayı durdu. Mudurnu'da 750 bin metrekare arazi üzerinde 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen projenin sahibi ÅŸirket için mahkeme iflas kararı verdi. Geçen Haziran ayında Ä°stanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesine baÅŸvurarak konkordato talebinde bulunan Sarot Group bünyesindeki Burj Al Babas Termal Turizm Pazarlama Ä°nÅŸaat Taahhüt Limited Åžirketi'ne 3 ay süre verildi. 9 Kasım günü yapılan duruÅŸmada komiser heyetinin gönderdiÄŸi raporu dikkate alan mahkeme heyeti, konkordatonun baÅŸarıya ulaÅŸma ÅŸansı olmadığını belirterek iflas kararı verdi.

VatandaÅŸlar tarafından Mudurnu’nun tarihi yapısına uymadığı gerekçesiyle eleÅŸtirilen proje ile ilgili konuÅŸan Mudurnu Belediye BaÅŸkanı Mehmet Ä°negöl, “Bu tip projeyle yurt dışı satış odaklı termal tesis yapacaklarını belirttiler. Bize müracaatında ÅŸu an 732 binaya inÅŸaat ruhsatı verdik. Åžu an mevcut 587 tane binanın yüzde 80’i yapıldı. Uydu görüntüsü ve yataydan çekim yapıldığı için sık gibi gözüküyor. Ama 3194 sayılı Ä°mar Kanunu'na göre her parsel 320 metre, binanın oturumu 90 metre” dedi.

"ÅžU AN GENÇLÄ°K KALMADI"

Åžato tipi evlerin yapıldığı bölgenin ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta olduÄŸunu ve sakin ÅŸehirle bir alakası olmadığını belirten Ä°negöl, “Ben 35 senelik belediyeciyim. Burası 1992’de sit alanı ilan edilen bir yer. Bizim zaten belediye baÅŸkanlığına geliÅŸ amacımız da kültür varlıklarını koruyup, yaÅŸatıp, gelecek kuÅŸaklara aktarmak. Adam ilçe merkezine 3 kilometre dışarıda bir vadide yer alıyor. Ä°lçeden zaten görünümü de müsait deÄŸil. Yani Bursa’da Ulu Cami’nin başına 15 katlı binalar yapılırken itiraz yok da bu tip binalara mı var. Adam bu ÅŸekilde bir projeyle müÅŸteri bulabildiÄŸi için bununla yapıyor. Merkez nüfusumuz 5 bin. Dışarıdan bu ÅŸekilde söylemekle buradaki esnafı, halkı nasıl barındıracaksınız. Åžu an gençlik kalmadı. En gencim 60 yaşında. Bunun için buraya yatırımcıların kesinlikle bu dokuyu bozmayacak ÅŸekilde gelmeleri lazım. Sakin ÅŸehirle kesinlikle alakası yok. Sakin ÅŸehir ilçenin belli bir bölgesinde saÄŸlanan bir ortam” ifadelerini kullandı.

"DRACULA'NIN MEMLEKETÄ° GÄ°BÄ°"

Mudurnu’da yaÅŸayan Ali TepelioÄŸlu ise, yapılan ÅŸato tipi evlere ilginç bir benzetme yaparak, “Mudurnu’ya yakışmadı. Zaten tamamlayamadılar projeyi. Yazık oldu bu kadar topraÄŸa. Tarihi dokuya uymadı. Bizim Osmanlı mimarisine uymayan bir yer. Dracula’nın memleketine benzetiyorum. Orayı beÄŸenmemiÅŸ, buraya gelmiÅŸ. Veya gelmeye çalışmış, onu da tamamlayamadılar” dedi.

(Ä°HA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.