Sosyal Medya

Lice'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 11 köy ve mezrada düzenlenecek operasyon öncesi sivil vatandaşların zarar görmemesi için sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



Lice ilçesi kırsalında bulunan 4 köy ile bunlara baÄŸlı 7 mezrada, düzenlenecek operasyon öncesi sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi.
 
Konuyla ilgili Diyarbakır ValiliÄŸi'nce yapılan yazılı açıklamada, "Ä°limiz Lice ilçesi mülki sınırları içerisindeki daÄŸlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduÄŸu deÄŸerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve iÅŸbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı deÄŸerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliÄŸinin saÄŸlanması ve sivil vatandaÅŸların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanununun ilgili maddeleri gereÄŸince, belirtilen bölgelerde Lice ilçesine baÄŸlı olan; Bayırlı, Baharlar, Yaprakköy ve Yünlüce köyleri ile Konuklu, YeÅŸilburç, Mehmedil, SaÄŸlık, Gönen, Hamzabey, ve Kumumirza mezralarında, 26 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaÄŸa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasaÄŸa uyulması, vatandaÅŸlarımızın can ve mal güvenliÄŸi yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.