Sosyal Medya

Güncel

Ä°ran'da istifalar peÅŸ peÅŸe geldi

İran'da 'emekli kişilerin devlet kurumlarında çalışmasının yasaklanması' yasası nedeniyle birçok üst düzey bürokrat görevinden ayrılmak zorunda kaldı.



CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani'nin yardımcılığını veya danışmanlığını yapan 10 tanınmış isim dün istifalarını CumhurbaÅŸkanı'na sundu. Ä°stifa edenler arasında yer alan Hasan Ruhani'nin kadın yardımcılarından Åžahindoht Molaverdi, yayımladığı yazılı açıklamayla meclisin çıkardığı yasayı sert ÅŸekilde eleÅŸtirdi. Molaverdi, Ruhani'nin VatandaÅŸ Haklarından Sorumlu Özel Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Yeni yasayla birlikte 31 ilin bulunduÄŸu ülkede, en az 14 vali görevinden istifa ederken, hükümet bazı iller için vekaleten valiler atadı. Yeni kanun, aralarında baÅŸkent Tahran'ın da bulunduÄŸu onlarca belediye baÅŸkanını koltuÄŸundan etti.

Ä°stifa eden belediye baÅŸkanları için Belediye Meclisleri yeni baÅŸkanlar seçerken, aralarında beÅŸ büyükÅŸehir Tahran, MeÅŸhet, Yezd, KirmanÅŸah ve ReÅŸt için Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'nca olur yazısı daha gelmediÄŸi için bu ÅŸehirlerdeki belirsizlik devam ediyor.

Bürokratları da kapsayan yeni kanunun uygulanmasıyla, Ä°ran'ın yurt dışındaki bazı büyükelçileri de görevini bırakmak zorunda kaldı. Ä°stifa edenler arasında Ä°ran'ın Türkiye Büyükelçisi Muhammed Ä°brahim Taherian Fard da bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.