Sosyal Medya

Konda'dan anket açıklaması: Sonuç sürpriz olacak...

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Türkiye'nin üç partili bir noktaya gittiğini belirtti. Ağırdır ayrıca, "AK Parti oyunu artıramayacak, yani yüzde 42'nin 40 olma ihtimali var. Ama nereye kadar geriler, borsacıların deyimiyle yüzde 39'u test eder mi? Bunu şimdiden kestirmek güç ama oyunu artıramayacak" şeklinde konuştu.



Kamuoyu AraÅŸtırma Åžirketi KONDA'nın genel müdürü Bekir Ağırdır, BBC Türkçe'den AyÅŸe Sayın'ın sorularını yanıtladı.

Ağırdır, "Bu seçim sürecinin kazananı MHP mi olacak?" sorusunu "MHP olabilir, bu ihtimal güçlüdür. Tabii seçim kampanyalarının baÅŸlamasıyla birlikte, Tayyip Bey'in kitlesini dönüÅŸtürme gücünü biliyoruz" diye yanıtladı.

Ağırdır, ÅŸöyle devam etti:

— Bu, bir kez daha aynı ÅŸekilde çalışır mı? Çünkü bu ekonomik kriz ortamında bir daha aynı ÅŸekilde dönüÅŸtürebilir mi? Ama AK Parti bazı büyükÅŸehirlerdeki gücünü MHP desteÄŸiyle koruyabilirse, örneÄŸin Ankara, Ä°stanbul gibi büyükÅŸehirleri yeniden alırsa, bu durum, MHP'nin oyu artmasa bile, devlet aygıtı ve iktidar üzerindeki baskısını, özgül ağırlığını artıracaktır.

"Ekonomideki olumsuz tablo, iktidar partisini nasıl etkiliyor? Oy verme davranışında büyük deÄŸiÅŸiklik bekliyor musunuz?" sorusuna da Ağırdır'ın yanıtı ÅŸu oldu:

— Ekonomik krizinin en önemini, gıda fiyatlarındaki enflasyon ve iÅŸsizlik meselesi belirliyor. Son dönemde derin bir ekonomik sarsıntıdan geçtiÄŸimiz açık. Bunun gündelik hayata yansıması kaçınılmaz. Ancak burada bir eÅŸik var. KutuplaÅŸma ile kimliÄŸi arasına sıkışmışlıkla, ekonomik sıkıntının hanenin üzerinde yarattığı baskı dengesinin nerede kırılacağını, bir anlamda bedeli hangi noktada ödeteceÄŸini kestirmek güç. Ancak AK Parti oyunu artıramayacak, yani yüzde 42'nin 40 olma ihtimali var. Ama nereye kadar geriler, borsacıların deyimiyle yüzde 39'u test eder mi? Bunu ÅŸimdiden kestirmek güç ama oyunu artıramayacak.

Ağırdır ayrıca, "Yerel seçimlerde belediye baÅŸkanlıkları için 50+1 gerekmese de, ittifaktan yarar umuluyor o nedenle. Türkiye üç partili bir noktaya gidiyor. KutuplaÅŸmayı bir eksende iki uç gibi düÅŸünüyoruz. Aslında üç köÅŸeli bir kutuplaÅŸma var" görüÅŸünü dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.