Sosyal Medya

Devlet Bahçeli: 3 Büyükşehir'de aday göstermeyeceğiz

MHP lideri Devlet Bahçeli, Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor



Ä°ÅŸte Bahçeli'nin konuÅŸmasından satır baÅŸları;
 
Kimse davadan önemli deÄŸildir, kimse vazgeçilmez deÄŸildir. Nereye varmak istediÄŸimizi sorgulayanlar yoldan çıkıp, yolunu ÅŸaşıranlardır.
 
Åžunu bilmenizi isterim ki, yoldan çıkan davanın önünde engeldir. ‘Ben’ diyenler sinsi planlar yapanlardır. Dava insanı akıldan önce adanmış bir yüreÄŸe ihtiyaç duyacaktır.
 
Ülkü sevdamızdan asla vazgeçmeyeceÄŸiz.
 
Millet bizden görev bekliyor. Yükü kaldırmaya talip olanlar sağına soluna bakmadan zorluklara dayananlar mükafata layık olan dava insanlarıdır. Böylesi dava insanları MHP'nin yüz aklarıdır, yüce isimleridir. Ülkücü olan, ülkücü yaÅŸayan tertemiz vicdanlar her ÅŸeyin en güzeline layıktır. MHP sabrederek, iman ederek zorlukları ekarte etmiÅŸtir. Bazı insanlar baÅŸkalarından bir dakika önce hareket ettikleri için kahraman olmuÅŸlardır buna göre MHP'nin her bir ferdi kahramandır. 
 
MHP'nin yerel yönetimlerde marka olmasının payesi öncelikle sizlere aittir. Milletimizi düÅŸünüyoruz. Vatanımızı düÅŸünüyoruz, güvenli, esenli olsun diyoruz. Devletimizi düÅŸünüyoruz, varlığı, birliÄŸi kalıcı ve kuvvetli olsun diyoruz. Dün ne söylüyorsak bugün aynısını söylüyoruz. Elbette geliÅŸtik, çağın ÅŸartlarına müzahir hareket ettik. Bunu yaparken kökümüzden uzaklaÅŸmadık. MHP için duraklama ve durgunluk son bulmuÅŸtur. 1 Kasım sonrası üzerimize gelen akın bozguna uÄŸratılmıştır. ÇöküÅŸümüzü bekleyenler baltayı taÅŸa vurmuÅŸlardır. Türk milleti bitti demeden bu dava bitmez. TürklüÄŸün ziyası sönmeden milliyetçi hareket sönmez, sönmeyecektir. Hangi çılgın bize kefen biçecek kadar aklını kaybetmiÅŸtir? MHP, gönüldedir, gözdedir, duadadır. Cumhuriyet'in 100. yılının güvencesidir. Türkiye biziz, biz Türk milletiyiz. Birlikte geleceÄŸin süper gücüyüz. Türkiye tarihi bir dönemden geçmektedir, 24 Haziran 2018'de yapılan seçimde aziz milletimiz tercih ve seçimini yapmış, bize görevler yüklemiÅŸtir. Türkiye CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet sistemiyle yönetilmeye baÅŸlamıştır, bu bir milattır. Türkiye düÅŸmanları sürekli tahkimat yapmakta, sürekli açığımızı kollamaktadır. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet sistemi olgunlaÅŸmalı ve tam olarak oturmalıdır. Türkiye'nin yükseliÅŸi, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet sisteminin gücüne doÄŸrudan baÄŸlıdır. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet sistemi Türk milletinin baÅŸarısıdır. Hükümet sistemi, Cumhurun bizzat irade ve isteÄŸiyle deÄŸiÅŸmiÅŸtir. Kendi söküÄŸümüzü bizzat kendimizi diktik. 15 Temmuz ihanetine birlikte karşı koyduk. Kansız, krizsiz bir sistem deÄŸiÅŸikliÄŸi örneÄŸine çok az rastlanır bir hadisedir. Dünya kimi zaman kıskançlıkla Türkiye'yi izlemiÅŸtir. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet sisteminin mimarı Cumhur Ä°ttifakı'dır. Bu ittifakın devam etmesi mecburidir, çünkü güvenlik zırhıdır. Türkiye'nin ta kendisi, ruh köküdür. 15 Temmuz sonrası Yenikapı ruhuyla temeli atılan, 16 Nisan'la çatısı örülen, 24 Nisan'la derinlik kazanan Cumhur Ä°ttifakı sistemin ihtiyaçlarını telafi ederek muassım odaklara sur örmüÅŸtür. Yeni hükümet sisteminden dönüÅŸ yoktur. Cumhur ittifakı milli beka için ÅŸarttır. 
 
 31 Mart yerel seçimlerinin makul ve beklentilere uygun neticelenmesi bu aÅŸamadaki en büyük arzumuzdur. EÄŸer 31 Mart'ta, 24 Nisan'ın rövanşını almak isteyenlere gün doÄŸarsa, karşımıza çok büyük risk ve tehlikeler çıkacaktır. Bunun emareleri ÅŸimdiden görülmektedir. Buna önlem alınmazsa yeni sistem öldürücü bir darbe alacaktır. Cumhuriyet'in 100. yılında seneler önce dile getirdiÄŸimiz lider Türkiye yerine maÄŸlup Türkiye ile karşılaÅŸmamız kesinlik kazanacaktır. Zillet ittifakı bunu istemektedir. CHP, Ä°P, PKK, HDP, FETÖ boÅŸ durmuyor, el birliÄŸi yapmışlar CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet sisteminin ölüm fermanını açıklıyorlar. CHP de bu kervanın içindedir, DemirtaÅŸ'a el sallayan AÄ°HM'in kararından memnun olan sadece CHP ve HDP deÄŸildir, Ä°P de bunların arasına kaydını yaptırmıştır. Sevr muhitleri canlıdır, PKK FETÖ ortaklığı iÅŸ başındandır. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet sistemini devirmek, 15 Temmuz'da yarım kalan iÅŸgali tamamlamak isteyenler son kozlarını 31 Mart'ta öne sürecekler. Bu oyunu gördük. Biz Türkiye'nin istikbali teminatı MHP'yiz. Neysek o'yuz, ne dediysek onu yaparız. Olayları akışına bırakamayız. Onlardan korkan onlar gibi olsun, alayı birden gelsin, hepsi zillet ÅŸemsiyesi altında toplansın hiç fark etmez. EÄŸilmez başımız, bükülmez bileÄŸimizle Türk deriz, Türk milleti deriz. Yok öyle 3-5 kuruÅŸa 5 köfte yemek, yok öyle tilki ininde yatıp aslan pozu vermek. Türkiye iç ve dış tehditlerle boÄŸuÅŸurken hükümet kaybetsin de nasıl kaybederse kaybetsin demek vatana hissedilen sevgiyle baÄŸdaÅŸmaz. Milliyetçi Hareket Partisi taraftır, Türkiye'nin yanındadır. Cumhur Ä°ttifakı'nın tarafındadır. Türk milleti zilletin tuzağına düÅŸmeyecektir. MHP de fedakarlığını millet için, bayrak için yapacak ve mutlaka gösterecektir. Fedakarlığımız fikrimizin faziletidir. Yeni sistemin yerleÅŸmesinin önümüzdeki en temel gündem olduÄŸunu 31 AÄŸustos'ta anlatmıştım, ilaveten 27 ilin zillete geçmemesi uyarısında bulunmuÅŸtur, kayyumun yeni sisteme uygun tezahürünü önermiÅŸtim, dördüncü olarak MHP'nin il ilçe belde belediyelerini muhafaza edip daha fazlasını kazanması gerektiÄŸini söylemiÅŸtir.
 
Biz 31 Mart 2019'a Cumhur Ä°ttifak'ı damga vursun istiyoruz demiÅŸtim. Ä°stanbul'dan aday göstermeyebilirz demiÅŸtim ama sonrasında yanlış deÄŸerlendirmeler yapıldı. Amacımız ya anlaşılmadı ya da anlaşılmak istenmedik. Cumhur Ä°ttifakı'na hiç taktiksel bakmadık. Samimi ve dürüst davrandık, muhataplarımızdan bunu bekledik. Ä°stanbul'un dışındaki her seçim bölgesinde diÄŸer siyasi partiler gibi adaylarımız olacaktır dedim. Cumhur Ä°ttifakı'nı zedeleyen açıklamalar yereldeki ittifak çalışmalarını zarara uÄŸrattı. Yerelde ittifak çalışmaları soÄŸumaya alındı. Ortamın müsait olduÄŸunu gören zillet ittifakının paydaÅŸları saklandığı inlerden çıkmışlardır. CHP- Ä°P arasındaki görüÅŸmeler seriye baÄŸlanmıştır. Terörle mücadelenin bu kadar yoÄŸun olduÄŸu bir dönemde seyirci kalmayacağız.
 
3 büyükÅŸehirde aday göstermeyeceÄŸiz. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.