Sosyal Medya

Ak Parti tabanında 5 ilde MHP çatlağı

MHP ile ittifak pazarlığında gündeme gelen illerin AK Parti teşkilatlarında sıkıntı yaşandığı iddia edildi. Aday çıkarılmaması gündemde olan il teşkilatlarının büyük tepki gösterdiği, partililerin, ‘eğer aday çıkarmayacaksak siz de sine-i millete dönün’ mesajları verdiği iddia edildi.



Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın iddiasına göre, MHP'nin AK Parti ile sürdürdüÄŸü ittifak pazarlığında masaya koyduÄŸu Adana, Mersin, Manisa, Isparta ve Osmaniye'nin AK Parti teÅŸkilatlarında kriz yaÅŸanıyor. 5 ilde de MHP'nin 4 ya da 5. parti olmasına karşın yerel seçimde desteklenmesi yönünde karar olasılığına karşı il ve ilçe teÅŸkilatları ile partililerden genel merkeze tepki yağıyor.
 
Ä°l milletvekillerini telefon ve mesaj yaÄŸmuruna tutan partililerden, ‘eÄŸer aday çıkarmayacaksak siz de sine-i millete dönün' mesajları geliyor. Parti kulislerinde her ne kadar ‘Osmaniye dışında diÄŸer iller zaten bizim elimizde deÄŸil. Ankara ve Ä°stanbul'u kazanmak için bu iller yine MHP'de kalabilir' savunması yapılsa da parti teÅŸkilatlarının ve seçmenin tepkisi nedeniyle AK Parti'nin aday göstermeyeceÄŸi illerde MHP'nin de kazanamayabileceÄŸi, belediyelerin muhalefete gidebileceÄŸi yorumları yapılıyor.
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin yeniden ittifak masasına oturmasıyla birlikte iki parti arasında baÅŸlayan görüÅŸmeler, parti kulislerini hareketlendirdi. Bahçeli, masaya Adana, Mersin, Manisa, Isparta ve Osmaniye'yi getirirken; CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın da illerle ilgili anketleri ortaya koyduÄŸu belirtiliyor. AK Parti'nin Adana ve Osmaniye'de aday çıkarmayarak MHP'nin adayını desteklemeye yaklaÅŸtığı, ancak Manisa, Isparta ve Mersin'le ilgili pazarlığın ise sürdüÄŸü kaydediliyor. AK Parti kulislerinde, Manisa yerine Balıkesir'in MHP'ye önerildiÄŸi konuÅŸuluyor.
 
KAYYUM ADAY
CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, bugün Ä°stanbul'da 40 kadar belediye baÅŸkan adayını açıklayacak. Açıklanacak iller arasında Ankara ve Ä°stanbul da bulunuyor. Ä°stanbul'a Binali Yıldırım, Ankara'ya ise Mehmet Özhaseki'nin adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Ä°zmir'de eski bakanlardan Nihat Zeybekci'de karar kılındığı belirtiliyor.
 
Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı'na ise kayyım Cumali Atilla'nın aday gösterileceÄŸi belirtiliyor. GüneydoÄŸu'da 4 belediyesi bulunan AK Parti'nin bu belediyelerden yalnızca Gaziantep Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin ile yola devam etme kararı aldığı, diÄŸer 3 belediyede ise yeni isimleri aday yapacağı öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.