Sosyal Medya

Cinayete kurban giden gazeteci Kaşıkçı'nın kızları babalarını anlattı

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kızları Noha ve Razan Cemal Kaşıkçı, Washington Post gazetesi için kaleme aldıkları makalede babalarını anlattı.



Noha ve Razan kardeÅŸler, Washington Post gazetesi için "Biz Cemal Kaşıkçı'nın kızlarıyız: Işığının asla sönmeyeceÄŸine söz veriyoruz" baÅŸlıklı bir makale kaleme aldı.
 
Kaşıkçı'nın "karmaşık" bir adam olduÄŸunu belirten kız kardeÅŸler, "O, bizim hayatlarımızda o kocaman kalbiyle sevgi dolu bir babaydı" ifadesini kullandı.
 
Noha ve Razan, babalarının kendilerini çocukken her hafta sonu kitapçıya götürdüÄŸünü belirtti ve "Çocukken babamızın bir seyyah olduÄŸunu da bilirdik. Ä°ÅŸi nedeniyle her yere giderdi ama ellerinde hediyeler ve etkileyici hikayeleriyle bize geri dönerdi" diye yazdı.
 
"KÄ°TAP AÅžKI ONA KENDÄ° DÜÅžÜNCELERÄ°NÄ° OLUÅžTURMAYI ÖÄžRETTÄ°"
Cemal Kaşıkçı'nın çıktığı yolculuk nereye olursa olsun bir gün onu yeniden göreceklerine güvendiklerini anlatan kardeÅŸler, "Genç yaÅŸlardan itibaren babamızın iÅŸinin bizim ailemizin çok ötesinde olduÄŸunu ve babamızın, kelimeleri çok uzaklardaki insanlar üzerinde bile etkili olan önemli bir adam olduÄŸunu biliyorduk" sözlerini kullandı.
 
Ailelerinin bilgiye olan sevgisiyle büyüdüklerine iÅŸaret eden Noha ve Razan, "Babamız, çevresini kitaplarla doldurmuÅŸtu ve hep daha fazlasına sahip olmanın hayalini kurardı. Okuduklarında hiç ayrımcılık yapmazdı, her okuduÄŸu kitaptaki fikirleri tamamen kendine alırdı. Kitap aÅŸkı ona kendi düÅŸüncelerini oluÅŸturmayı öÄŸretti. O da bize aynısını yapmayı öÄŸretti" ifadelerine yer verdi.
 
Ä°ki kardeÅŸ, babalarının hayatının beklenmeyen ayrıntılarla dolu olduÄŸuna deÄŸinerek, "Ama her ne olursa olsun, o iyimserdi, her zorluÄŸu yeni bir fırsat olarak görürdü" görüÅŸünü paylaÅŸtı.
 
"YAZMAK ONU HAYATTA TUTUYORDU"
Babalarının pragmatik bir tarafı da olduÄŸuna da deÄŸinen kız kardeÅŸler, Cemal Kaşıkçı'yı ÅŸu ifadelerle anlattı:
 
"ÜLKESÄ° Ä°ÇÄ°N UMUT ETMEYÄ° BIRAKMADI"
Makalede, "Tüm mahkemeleri ve seyahatleri boyunca, ülkesi için umut etmeyi asla bırakmadı. Çünkü aslında, babam bir muhalif deÄŸildi" görüÅŸü de Noha ve Razan tarafından paylaşıldı.
 
Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de ortadan kaybolmasının ardından, ailenin yeniden Virginia'daki evi ziyaret ettiÄŸini bildiren kız kardeÅŸler, o anları ÅŸu ifadelerle kaleme döktü:
 
"Bunun en zor kısmı boÅŸ koltuÄŸunu görmekti. Onun yokluÄŸu, sağır ediciydi. Onu orada otururken, gözlüklerini alnına koymuÅŸ, bir ÅŸeyler yazarken ya da okurken görebilirdik. Tüm eÅŸyalarına baktık. Suudi Arabistan'a döndüÄŸünde buranın kendisi ve tüm Suudiler için daha iyi bir yer olması umuduyla yılmadan, yorulmadan yazmayı seçtiÄŸini biliyorduk."
 
"Onun için, ne düÅŸündüÄŸünü söylemek, düÅŸüncelerini paylaÅŸmak, samimi konuÅŸmalar yapmak çok önemliydi. Yazmak onun için sadece bir iÅŸ deÄŸil, bir zorunluluktu, kiÅŸiliÄŸinin merkezine yerleÅŸmiÅŸti ve yazmak onu hayatta tutuyordu. Åžimdi babamızın kelimeleri onun ruhunu bizimle tutuyor; bunun için minnettarız. Onun için, 'Hayatını dopdolu yaÅŸamış bir adamdı' diyorlar."
 
Geçen yıl ramazan ayında babalarının yanına Virginia'ya gittiklerini, Kaşıkçı'nın kendilerine arkadaÅŸlarını ve gezdiÄŸi yerleri gösterdiÄŸini belirten kardeÅŸler, Suudi gazetecinin Virginia'daki hayatı konforlu olmasına raÄŸmen ailesini, evini ve sevdiklerini görmek için can attığını aktardı.
 
Ä°ki kız kardeÅŸ, "YaÅŸadığı hayat ne kadar rahat olursa olsun, evini, ailesini ve sevdiklerini görmek için ne kadar can attığını anlatıyordu." bilgisini verdi.
 
"ONUN MÄ°RASINI HER ZAMAN KORUYACAÄžIZ"
Yazdıklarının bir övgü yazısı olmadığını vurgulayan kız kardeÅŸler, makaleye ÅŸu ifadelerle son verdi:
 
"Bu yazı onun ışığının asla sönmemesi için verilmiÅŸ bir söz, onun mirasını her zaman koruyacağız. Babamız, 'Bazı gitmeler, kalmaktır' diyerek en doÄŸrusunu söylemiÅŸ, ÅŸimdi bu kulaÄŸa mantıklı geliyor. Onun ahlaki pusulası, bilgiye ve gerçeÄŸe olan saygısı ve aÅŸkıyla büyümüÅŸ olmaktan dolayı kendimizi mutlu hissediyoruz.
 
Bir sonraki hayatta yeniden karşılaşıncaya kadar."
 
Ayrıca makalenin görseli olarak, Razan Kaşıkçı'nın çizdiÄŸi, Cemal Kaşıkçı'nın boÅŸ bir koltuÄŸu ve sehpanın üzerinde Washington Post gazetesinin tasvir edildiÄŸi illüstrasyon kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.