Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sözler: Şart mart kabul etmiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 14.00’te AK Parti’nin Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında olduğu 40 şehrin belediye başkan adayını açıklayacaktı ancak dün gece gelen haberlerle İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarının açıklanmasının salı gününe erteleneceği konuşuluyor.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan bugün saat 14.00’te Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti’nin; Ankara, Ä°stanbul ve Ä°zmir’in de aralarında olduÄŸu 40 ÅŸehrin belediye baÅŸkan adayını açıklayacaktı ancak son dakikada bazı adaylarla ilgili pürüzler ve sıkıntılar yaÅŸandı.

Ä°STANBUL, Ä°ZMÄ°R VE ANKARA SÜRPRÄ°ZÄ°

AK Parti’den resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte üç büyükÅŸehir adayının açıklanmasının salı günü AK Parti grup toplantısına kalabileceÄŸi belirtiliyor. Peki neler oluyor? YaÅŸanan bu sıcak trafiÄŸin arkasında hangi nedenler var?

İşte yanıtları:

1- CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan son grup toplantısında belediye baÅŸkan adaylarına ve aday gösterilmeyenlere, baÅŸka yerlere kaydırılıp yerini beÄŸenmeyenlere yönelik uyarılarda bulunmuÅŸtu. Åžimdi adaylığı netleÅŸenlerle ilgili bazı sorunlar yaÅŸandı.

2- Aday gösterilen bazı isimlerin ÅŸartları ve talepleri oldu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Åžart mart kabul etmiyorum. Åžartsız adaylığı kabul ediyorsanız buyurun çalışmaya baÅŸlayın. Aksi durumda yolumuza baÅŸka isimlerle devam ederiz” mesajı verince 3 büyükÅŸehrin adaylarının açıklanmasının ertelenmesi gündeme geldi.

3- Bazı adayların protokol ve CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sisteminde yeni statü talepleri oldu ancak buna da formül bulunamadı.

4- “Siyasette 24 saat uzun zamandır” derler. Müzakereler, görüÅŸme trafiÄŸi ve ikna süreci gece boyunca devam etti. Sonunda beklendiÄŸi gibi üç büyükÅŸehir de Haliç toplantısında açıklanabilir ya da salı günü kamuoyuna yansıyan bazı isimler, sürpriz ÅŸekilde deÄŸiÅŸebilir. Bekleyip göreceÄŸiz...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.