Sosyal Medya

Güncel

Öldürülen PKK'lının üzerinden Batı’ya gönderilecek terörist listesi çıktı

Batman'da öldürülen PKK'lı bombacının üzerinden Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesine gönderilecek teröristlerin listesi çıktı.



Yurt içi ve sınır ötesinde düzenlenen operasyonlarla köÅŸeye sıkışan terör örgütü PKK, bombalı saldırılara yöneldi. Batman BeÅŸiri'de 31 Ekim gecesi öldürülen teröristin örgütün bombacısı olduÄŸu ve ÅŸehre saldırı düzenlemek için geldiÄŸi belirlenmiÅŸti. PKK'nın öldürülen bir numaralı bombacısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Teröristin üzerindeki dokümanlarda, örgütün Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesine göndereceÄŸi PKK'lıların kimlik bilgilerine ulaşıldı.

PETN SEVKİYATI ONUN İŞİ

PKK'nın Kuzey Irak, Suriye, Ermenistan ve Yunanistan'daki kamplarında bulunduÄŸu tespit edilen teröristin bomba eÄŸitmeni olduÄŸu belirlendi. Kamplarda bomba yapım eÄŸitimi veren teröristin, eylemleri geçekleÅŸtirecek canlı bombaları da özel olarak eÄŸittiÄŸi tespit edildi. Kuzey Irak'tan Batman'a gelen teröristin öldürüldüÄŸü gece de Mardin'de yakalanan 250 kg PETN'le yakalanan 3 PKK'lıya patlayıcının sevkiyat talimatını verdiÄŸi ortaya çıktı.

KARAYILAN'DAN TALÄ°MAT ALMIÅž

Ä°smi henüz açıklanmayan teröristin, elebaşı Murat Karayılan'dan direkt talimat aldığı belirlendi. Öldürülen teröristin, PKK'nın sözde Akdeniz açılım sorumlusu 'Halo' kod adlı Eyüp Çelik'in Adana'da yakalanması, sözde Ege açılım grubunda bulunan teröristlerin de 4-5 Ekim'de etkisiz hale getirilmesinin ardından PKK'nın sözde Akdeniz ve Ege açılım grubunu yeniden faaliyete geçirmek için Karayılan tarafından görevlendirildiÄŸi tespit edildi.

O Ä°SÄ°MLERÄ°N PEŞİNE DÜÅžÜLDÜ

Batman ve Mardin Emniyetinin baÅŸarılı operasyonuyla kanlı plan bozuldu. Öldürülen teröristin Mardin'de yakalanan PETN'i Batman'da gizleyeceÄŸi, Akdeniz ve Ege açılım gruplarının tamamlanması sonrası bölgelere sevk edeceÄŸi belirlendi. Teröristin bizzat eÄŸitim verdiÄŸi canlı bombaları Akdeniz ve Ege bölgelerine getirerek sansasyonel eylemler düzenleteceÄŸi tespit edildi. Teröristin üzerinden çıkan listedeki isimlerin peÅŸine düÅŸüldü.

Kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.