Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan bugün 40 ilin adaylarını açıklayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul, Ankara, İzmir’in de aralarında olduğu 40 ilin belediye başkan adaylarını bugün açıklayacak.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde göstereceÄŸi adaylardan ilk grubu büyük bir törenle kamuoyuna duyuracak. Ä°stanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bugün saat 14:00'de düzenlenecek tören öncesi belirlenen baÅŸkan adaylarına adaylıkları bildirildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hafta ortasında bugün 40 belediye baÅŸkanı adayının açıklanacağını söylemiÅŸti. Ancak dün bu sayının 50'ye çıkabileceÄŸi kulislere yansırken isimlere iliÅŸkin liste de dolaÅŸtı. Ä°ddialar üzerine Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mahir Ünal, teÅŸkilata bir yazı göndererek adayı açıklanacak il sayısının 40 olduÄŸunu tekrarladı. Ünal, kalan illerin belediye baÅŸkan adaylarının ise önümüzdeki hafta açıklanacağını bildirdi.

AÇIKLANMASI BEKLENEN Ä°LLER

Ä°stanbul ve Ä°zmir'in yanı sıra bugün AK Parti'nin adaylarını açıklamayı planladığı 40 ÅŸehir içinde Antalya, Bolu, Denizli, Düzce, Erzincan, Gaziantep, Giresun, GümüÅŸhane, Kayseri, Kırıkkale, KırÅŸehir, Kocaeli, Ordu, Samsun, Tokat'un bulunması bekleniyor. Kulislerde dile getirilmesine karşın Ankara adayının açıklanmayacağı konuÅŸuluyor.

KAYYUM DA VAR Ä°Åž ADAMI DA

ErdoÄŸan'ın açıklayacağı belediye baÅŸkan adayları içinde kayyumların da olduÄŸu konuÅŸuluyor. Mevcut belediye baÅŸkanlarının da yer aldığı listede, doktor, bakan yardımcısı, eski bakan, il baÅŸkanları ve iÅŸ insanları dikkat çekiyor. Geriye kalan illerin yanı sıra büyükÅŸehirlerdeki ilçe belediyeleri için aday tespitlerine iliÅŸkin çalışmalar ise devam ediyor. AK Parti bir iki aday arasında kalan yerleri tekrar vatandaÅŸa sorarak o ÅŸehrin adayını belirliyor. Ay sonuna veya aralık başına kadar buralarda da adayların belirlenerek seçim çalışmalarına baÅŸlanması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.