Sosyal Medya

Güncel

Almanya'dan FETÖ'nün dahil olduğu projeye 10 milyon avro

Almanya'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) de içinde bulunduğu din evi projesine 10 milyon avro aktaracağı belirtildi.



Alman basınında yer alan haberde, baÅŸkent Berlin'de Müslüman, Yahudi ve Hristiyanların buluÅŸup ibadet edebileceÄŸi bir mekan olarak yapılması planlandığı iddia edilen ve FETÖ'nün de dahil olduÄŸu ''Bir Ev'' (House of One) projesine devletin gelecek yıl bütçesinden 10 milyon avro aktaracağı ifade edildi.

Söz konusu paranın 2022 yılına kadar verileceÄŸi bildirilen haberde, binanın yapımına 2019'da baÅŸlanacağı belirtildi.

Haberde, proje için tüm dünyadan 9 milyon avro toplandığı ifade edilerek, "Bir Ev" projesinin toplam maliyetinin 45 milyon avroyu bulabileceÄŸi vurgulandı.

AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Mustafa YeneroÄŸlu, sosyal medya hesabından yaptığı deÄŸerlendirmede karara tepki gösterdi.

'KABUL EDÄ°LEMEZ BÜYÜK BÄ°R SKANDAL'

YeneroÄŸlu, ''Darbe teÅŸebbüsünün elebaşı olan Fethullah Gülen'in doÄŸrudan dahil olduÄŸu 'üç dinin ibadethanesi' projesine 2019 bütçesinden 10 milyon avronun Almanya Federal Meclisi tarafından tahsis edilmiÅŸ olması kabul edilemez büyük bir skandal. Berlin eyaleti de ayrıca 10 milyon söz vermiÅŸ.'' ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.