Sosyal Medya

Güncel

ANAR Genel Müdürü Uslu açıkladı: 24 Haziran'a göre düşüş var!

ANAR'ın Genel Müdürü İbrahim Uslu, Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik son anket sonucunu açıkladı. Anket araştırması sonuçlarına göre, AK Parti'de ekonomik gelişmelerden dolayı, 24 Haziran'a göre düşüş yaşandığı gözlendi. CHP'nin İstanbul adayına da değinen Uslu, "CHP, hem kendi tabanına, hem İYİ Parti'ye, hem HDP'ye hem de Binali Yıldırım'a oy vermeyecek MHP'lilere sempatik gelecek birini seçmeli" ifadelerini kullandı. İşte ANAR yerel seçim anketinin detayları...



ANAR’ın Genel Müdürü Ä°brahim Uslu, RS FM’de yayınlanan programa konuk olarak yerel seçim gündemini ve yaptıkları son yerel seçim anketi sonucuna deÄŸindi. AK Parti ile MHP arasında görüÅŸmelerin hiç kesilmediÄŸini vurgulayan Uslu, “Liderlerin açıklamalarından sonra da görüÅŸmeler arka kapı diploması yöntemleriyle devam etti. Aslında görüÅŸmeler hiç kesilmedi. Ä°ki liderin de rest çekme gücü vardı. Fakat Ä°YÄ° Parti ve CHP arasındaki görüÅŸmeler olgunlaşınca sonunda yeniden süreç baÅŸlatıldı. Bence dünkü toplantı süreci baÅŸlatma deÄŸil artık kapanış toplantısıydı. O buluÅŸmayla ittifak resmen ilan edilmiÅŸtir” ifadelerini kullandı.

“MHP ÇOÄžU ADAYINI GERÄ° ÇEKECEK”
Yerel seçimde MHP’nin Adana, Mersin ve Manisa’daki ısrarını vurgulayan Uslu, “MHP’nin tek başına Adana, Mersin ve Manisa’yı alması pek mümkün deÄŸildi. MHP 30-40 yer açıkladı. Hepsi AK Partili iller. Åžimdi muhtemelen onların çoÄŸunu geri çekecek. ArkadaÅŸlardan özür dileyip fedakarlık yapmaları istenir. Daha önce de böyle vakalar olmuÅŸtu” dedi.

“24 HAZÄ°RAN’A GÖRE DÜÅžÜÅž VAR”

ANAR’ın yerel seçimlere iliÅŸkin yaptığı çalışmaya deÄŸinen Uslu, “Genel seçim eÄŸilimlerini ölçmek daha saÄŸlıklı. AK Parti 24 Haziran seçimlerinin 1-2 puan altında. MHP de 1-1.5 puan yukarıda. Ä°YÄ° Parti sabit. CHP’de 1-1.5 puanlık bir yükselme var. Bunlar küçük deÄŸiÅŸiklikler olduÄŸu için hata payının içinde. O yüzden aÅŸağı yukarı 24 Haziran seviyesinde fakat belli ki ekonomiden dolayı AK Parti’de biraz düÅŸme var” ifadelerini kullandı.

“MHP SEÇÄ°M SONUCUNU ETKÄ°LER”

MHP’nin Ankara ve Ä°stanbul’da hangi oranda fire vereceÄŸinin seçim sonucunda etkili olacağını kaydeden Uslu, “AK Parti-MHP ittifakı avantajlı hale geldi. MHP’nin Ä°stanbul ve Ankara’da hangi oranda fire vereceÄŸi seçim sonuçlarında etkili olacak. Tabii gösterilecek adaylara da baÄŸlı. Binali Bey çok etkili bir aday ve seçimin favorisi.” dedi.

CHP’NÄ°N Ä°STANBUL ADAYI

Uslu, CHP’nin durumuna iliÅŸkin ise, “CHP diÄŸer partilere de sempatik gelecek isimler düÅŸünüyor. Adı geçen kiÅŸileri deÄŸil farklı isimleri aday göstereceÄŸini düÅŸünüyorum. HDP’nin oylarına da ihtiyaçları var. Hem HDP, hem Ä°YÄ° Parti hem de CHP tabanına hatta Binali Bey’e oy vermeyecek MHP’lilere de sempatik gelecek birilerini seçmeliler”.deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.