Sosyal Medya

Güncel

Trump: Kaşıkçı cinayetinden bütün dünya sorumlu

ABD Başkanı Donald Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin "Belki de bütün dünya sorumlu tutulmalıdır, çünkü dünya kirli bir yer." değerlendirmesinde bulundu.



Åžükran Günü nedeniyle Florida'daki Mar-a-Lago tesislerinde basına açıklamalarda bulunan Trump, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın Ä°stanbul'daki Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosluÄŸunda öldürülmesine yönelik soruları cevapladı.

Suudi Arabistan Veliaht Kralı Muhammed bin Selman'ı Kaşıkçı cinayetine dair sorumlu tutmak için yeterince delil olmadığını savunan Trump, "Belki de bütün dünya sorumlu tutulmalıdır, çünkü dünya kirli bir yer." dedi.

Bin Selman'ın Kaşıkçı cinayeti konusunda önceden bilgi sahibi olduÄŸu yönündeki iddiaları "hararetli bir ÅŸekilde" reddettiÄŸini dile getiren Trump, kendisinin konuya iliÅŸkin yorumunun ise "Belki (Bin Selman) biliyordu, belki de bilmiyordu." ÅŸeklinde olduÄŸunu hatırlattı.

Trump, "Bu olaydan nefret ediyorum, olayın örtülmeye çalışılma biçiminden nefret ediyorum. Åžunu söyleyebilirim ki Veliaht Prens bu durumdan benden daha fazla nefret ediyor." diye konuÅŸtu.

Öte yandan, Trump ABD Merkezi Haberalma TeÅŸkilatının (CIA), gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini bin Selman'ın verdiÄŸi sonucuna ulaÅŸtığı iddialarına iliÅŸkin ise "teÅŸkilatın ÅŸüpheleri olduÄŸunu fakat kesin bir sonuca varmadığını" iddia etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.