Sosyal Medya

Güncel

BAE'den Yemen konusunda geri adım

BAE Dışişleri Bakanı, İran'ın bölge için bir ortak olabileceğini söyleyerek Yemen ve İran'daki durum hakkında konuştu.



BAE DışiÅŸleri Bakanı, Ä°ran'ın bölge için bir ortak olabileceÄŸini söyleyerek Yemen ve Ä°ran'daki durum hakkında konuÅŸtu. 

BAE DışiÅŸleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al-i Nehyan ÅŸu ifadelerde bulundu: 

"Yemen ya da dünyadaki diÄŸer herhangi bir mesele müzakere ve diyalog yoluyla çözülmelidir."

Abdullah bin Zayid, EÄŸer Ä°ran Yemen’e dahil olmasaydı, Yemen’deki kriz daha zararla ve Yemenli kardeÅŸlerin istikrarı daha önceden hallolmuÅŸ olacaktı. Ä°ran, bölge için bir ortak olabilir ve vatandaÅŸlarına hizmet edebilir.  Bölgede kalkınma, barış ve istikrar konusunda olumlu rol oynayarak bölgedeki kaosun önüne geçebilir.

BAE DışiÅŸleri Bakanı, 'Yemen’deki krizin çözüm yolu siyasi olmalıdır' ifadelerinde bulundu. Yemen’deki Suudi ve BAE koalisyonunun katliamlarına deÄŸinmeden ÅŸu ÅŸekilde devam etti:

Arap koalisyonu, Yemen'in politik diyaloÄŸunu baÅŸlangıçtan itibaren sürekli olarak destekliyordu. Biz, Yemen’de politik bir çözüm sunan uygun bir ortam oluÅŸması için samimi bir ÅŸekilde hareket ediyoruz. Yemen'deki siyasi çözümün bölge ve BM tarafından desteklenen bir Yemen çerçevesine ihtiyaç var.

Abdullah bin Zayid, 'BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin Yemen'deki çabalarını destekliyoruz ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Yemen Ä°ÅŸleri Temsilcisi'nin büyük bir iÅŸ yaptığına inanıyoruz' ifadelerinde bulundu.

BAE DışiÅŸleri Bakanı, "Ä°sveç görüÅŸmelerinin son müzakere turu olmayacağını umut ediyoruz .” ifadelerinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.