Sosyal Medya

Güncel

Habertürk yazarı: Ankara'nın adayı da kesinleşti,Erdoğan risk almadı

Haberturk.com yazarı Sevilay Yılman, bugünkü 'İşte kesinleşen AK Parti’nin diğer adayları!' başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara kararında etkili olan nedeni kaleme aldı.



AK Parti'nin Ä°stanbul, Ankara ve Ä°zmir dahil birçok adayı, cumartesi günü açıklanacak. Gazeteci Sevilay Yılman, bugünkü yazısında, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın büyükÅŸehirler yönelik kararını kaleme aldı.

Yılman'ın yazısının ilgili bölümü ÅŸöyle:

GeçtiÄŸimiz hafta sonu temayül yoklamalarını gerçekleÅŸtiren AK Parti’nin Ä°stanbul’da sahaya Binali Yıldırım ile çıkma kararını aldığını yazmıştım. Bugün de Ankara’yı ve kesinleÅŸen diÄŸer illeri yazayım…

Kaynaklarımdan öÄŸrendiÄŸime göre 2002 yılından bu yana AK Parti’nin elinde olan Ankara’da da risk almak istemedi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan. Parti tabanında mevcut belediye baÅŸkanı Mustafa Tuna’ya olan yoÄŸun teveccühe raÄŸmen belediye tecrübesi epeyce yüksek olan Mehmet Özhaseki ile Ankaralı seçmenin karşısına çıkılmasına karar verdi.

Ä°zmir adayında da hemen hemen karar verildi ama yazmayacağım. Zira duyduÄŸuma göre bir kararsızlık var hala. Hülasa… Karar kılınan ismin deÄŸiÅŸebilme ihtimaline karşın Ä°zmir’i pas geçiyorum bugün. 31 Mart’ta aday gösterilecek kesin isimler ise ÅŸöyle:

Åžanlıurfa da çok büyük sürpriz yaptı AK Parti. Mevcut BaÅŸkan Nihat Çiftçi ile devam etmeme kararı olduÄŸu biliniyordu zaten ama onun yerine kesin olarak kimin aday olacağı belli deÄŸildi. O isim belli oldu... Aday eski il baÅŸkanı Zeynel Abidin Beyazgül.

KahramanmaraÅŸ'ta belediyeler birliÄŸi sekreteri Hayrettin Güngör isminde karar kılındı. Gaziantep'te Fatma Åžahin ile devam, Kilis’te ise partinin eski vekillerinden ReÅŸat Polat deniliyor.

Denizli'de, KırÅŸehir'de, Amasya'da, GümüÅŸhane ve Tokat illerinde mevcut belediye baÅŸkanları ile devam. Ancak NevÅŸehir, Kırıkkale, Sivas'ta deÄŸiÅŸime karar verildi.

3 dönem kuralına takılan Kocaeli’nde ise mevcut baÅŸkanın yerine kimin aday olacağına henüz karar verilmedi. Ä°ki isim var favori. Bunlardan biri Kocaeli yakınlarındaki bir ilin valisi.

Bu arada Ä°stanbul’un ilçelerini de yokladım. 3 döneme takılmayan belediye baÅŸkanları ile devam etmeye meyilli AK Parti. Sadece Eyüpsultan Ä°lçesi’nde bir deÄŸiÅŸim yaÅŸanacak. Mevcut baÅŸkan Remzi Aydın’ın yerine bir hafta önce Gaziantep BüyükÅŸehir Genel SekreterliÄŸi’nden istifa eden Deniz Köken’in aday yapılmasına karar verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.