Sosyal Medya

Güncel

Ekrem İmamoğlu teklifi reddetti: İstanbul için isim arayışı

Yerel seçim için CHP'nin İstanbul adayı henüz belirlenemezken, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adaylığı teklifini kabul etmediği ileri sürüldü.



Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun, CHP tarafından götürülen Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanlığı adaylığı teklifini kabul etmediÄŸi ileri sürüldü.

Cumhuriyet'ten Sertaç EÅŸ'in haberine göre, yerel seçimler için özellikle büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlarına odaklanan CHP, Ä°stanbul için aday profilini netleÅŸtirdi. Ä°zmir’i en son, yılbaşına doÄŸru açıklamayı planlayan genel merkez, Adana için de Zeydan Karalar ve Soner Çetin üzerinde duruyor. Parti kurmayları, Antalya için ismi ön plana çıkan Muhittin Böcek’in il yönetimi ile sorunlar yaÅŸadığına dikkat çekiliyor.

CHP kurmaylarından elde edilen bilgilere göre yerel yönetimlere yönelik çalışmalar kapsamında son geliÅŸmeler il il ÅŸöyle:

Ä°STANBUL'DA Ä°SÄ°M ARAYIÅžI

Kapsamlı kamuoyu yoklamaları yapıldı ve halkın nasıl bir belediye baÅŸkan adayı görmek istediÄŸi saptandı. Buna göre Ä°stanbullular, belediyeciliÄŸi bilen, kapsayıcı ve toplum kesimlerini dışlamayan, sakin ve deneyimli bir yerel yönetici istiyor. Bu aday profiline göre isim belirleme çalışmaları sürüyor. Ä°lk olarak bu özelliklere uyan Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na öneri götürüldü. Ancak Ä°mamoÄŸlu, ilçe belediye baÅŸkanlığında biraz daha deneyim kazanmak istediÄŸini belirterek yerinde kalmak istedi. Bunun üzerine CHP Genel Merkez yöneticileri yeni isim arayışını sürdürüyor. Adayın Aralık ayı ortalarında açıklanması hedefleniyor.

ANKARA'DA MANSUR YAVAÅž BÄ°LMECESÄ°

Geçen yerel seçimlerde partinin adayı olan Mansur YavaÅŸ, giderek aday potasından çıkıyor. BaÅŸkentte yapılan kamuoyu yoklamalarında YavaÅŸ'ın yanı sıra Cengiz Topel Yıldırım, TBMM BaÅŸkanvekili Levent Gök, PM üyesi Haluk Koç ve Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent KuÅŸoÄŸlu da halka sorulmuÅŸtu. Genel merkezde yerel yönetimlerden sorumlu baÅŸkan yardımcılığında YavaÅŸ dışındaki isimler üzerinden deÄŸerlendirmeler sürüyor.

Ä°ZMÄ°R'DE KRÄ°TÄ°K TARÄ°H ARALIK SONU

CHP kurmayları, bu il için "en son açıklanacak yer" deÄŸerlendirmesini yapıyor. Belediyenin mevcut durumu, Aziz KocaoÄŸlu'nun aday olmayacağını açıklaması, ildeki parti içi dengeler nedeniyle Ä°zmir'in en sona bırakılacağı, adayın açıklanmasının Aralık sonu, yeni yıl başına kalabileceÄŸi söyleniyor.

ANTALYA'DA MUHÄ°TTÄ°N BÖCEK Ä°SMÄ°

Bu il için en çok ismi kamuoyunda ve parti kulislerinde öne çıkan isim Konyaaltı Belediye BaÅŸkanı Muhittin Böcek. Parti kurmayları, "baÅŸarılı ve halkta karşılığı var. Ancak örgütle sorunu da var" deÄŸerlendirmesini yapıyor.

ADANA'DA Ä°KÄ° Ä°SÄ°M ÖNE ÇIKTI

Bu ilde ise iki ilçe belediye baÅŸkanının büyükÅŸehir adayı olarak adı geçiyor. Seyhan Belediye BaÅŸkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye BaÅŸkanı Soner Çetin. Zeydan Karalar'ın daha yüksek potansiyele sahip olduÄŸu deÄŸerlendirilirken, Adana'ya iliÅŸkin AKP ile MHP arasında yapılacak ittifak konuları netleÅŸince aday konusunda karar verilmesi bekleniyor.

MERSÄ°N'DE 5-6 Ä°SÄ°M ADAY

CHP'yi güçlü adayların varlığı nedeniyle zorlayan bir bölge olduÄŸu dile getiriliyor. Mersin'deki 5-6 adayın güçlü isimlerden oluÅŸtuÄŸu, aralarında tercih yapmanın zor olacağı vurgulanıyor. AKP-MHP ittifakının da bu ildeki aday profilinde etkili olması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.