Sosyal Medya

Güncel

Detaylar tek tek ortaya çıkıyor: Kaşıkçı'nın Suudi yönetimiyle arası Trump yüzünden bozulmuş

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2016'da Suudi Arabistan'dayken ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirdiği için Suudi yönetimince mesleğini yapmaktan men edildiği ve tutuklanmamak için ABD'ye geldiği belirtildi. Kaşıkçı'nın baskı gördüğü, ABD Dışişleri Bakanlığının 2017 yılı İnsan Hakları Raporu Suudi Arabistan bölümünde de yer aldı.



Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2016'da Suudi Arabistan'dayken ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ı eleÅŸtirdiÄŸi için Suudi yönetimince mesleÄŸini yapmaktan men edildiÄŸi ve tutuklanmamak için ABD'ye geldiÄŸi bildirildi.

ABD medyasında yer alan bilginin, ABD DışiÅŸleri Bakanlığının 2017 yılı Ä°nsan Hakları Raporu Suudi Arabistan bölümünde de yer alması dikkati çekti.

HER KONUDA YASAKLANDI

Trump'ı eleÅŸtirdiÄŸi için Suudi krallığı tarafından, çalışmakta olduÄŸu al-Hayat gazetesinin kapatıldığı ve yazmasının engellendiÄŸi belirtilen raporda, ayrıca konferans vermesi ve televizyon kanallarına çıkması da yasaklanan Kaşıkçı'nın, yasağın kalkmasından kısa süre sonra tutuklanma endiÅŸesiyle ABD'ye taşındığı kaydedildi.

ÜLKESÄ°NE DÖNSEYDÄ° TUTUKLANACAKTI

Raporda, ABD'ye gelmesinin ardından Suudi yönetimini Yemen politikası, basın özgürlüÄŸü ve diÄŸer konularda eleÅŸtirmeye baÅŸlayan Kaşıkçı'nın, ülkesine geri dönmesi durumunda tutuklanacağını söylediÄŸi ifade edildi.

Kaşıkçı, Suudi yönetimi tarafından baskı görmesine sebep olan yazılarında Trump'ın dış politikasını "çeliÅŸkili" olarak tanımlamış, "BaÅŸkan Trump'ın, baÅŸkan adayı Trump'tan daha farklı olmasını beklemek en iyi ihtimalle yanlış bir umuttur." ifadesini kullanmıştı.

Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul KonsolosluÄŸunda öldürülmesinden bu yana, cinayet konusunda Suudi yönetimine destek çıkan Trump, dün yaptığı yazılı açıklamada, Suudi Arabistan ile iliÅŸkilerinin devam edeceÄŸi yönünde mesajlar vermiÅŸti.

ABD'nin, Suudi Arabistan'la "sarsılmaz ortaklığını" devam ettirmek istediÄŸini belirten Trump, "Kongre üyeleri arasında, siyasi ya da baÅŸka sebeplerden dolayı farklı bir yöne doÄŸru gitmek isteyenler var ve bunu yapmakta serbestler. ABD'nin güvenliÄŸiyle aynı doÄŸrultuda olduÄŸu müddetçe bana sunulan bütün fikirleri deÄŸerlendireceÄŸim." yorumunu yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.