Sosyal Medya

Güncel

Abu Dabi Veliaht Prensi hakkında suç duyurusu!

Yemen'de savaş, insanlık dışı muamele ve katliam suçlarına ortak olduğu gerekçesiyle Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan hakkında Fransa'da suç duyurusunda bulunuldu.



Ä°nsan hakları örgütü Uluslararası Hak ve Özgürlükler Savunması Ä°ttifakı'nın avukatı Joseph Breham, basına yaptığı açıklamada, Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron ile görüÅŸmek için baÅŸkent Paris'te bulunan Veliaht Prens Muhammed bin Zayid Al Nahyan hakkında Yemen'de savaÅŸ, insanlık dışı muamele ve katliama ortak olduÄŸu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

Breham, suç duyurusunda bulunanlar arasında Yemenlilerin de bulunduÄŸunu belirterek, suç duyurusunda Veliaht Pens Muhammed bin Zayid'in Yemen'deki savaşın sorumlularından birisi olduÄŸunu söyledi.

Yemen'de 4 yıl önce Husilerin baÅŸkent Sana'yı ele geçirmesiyle baÅŸlayan iç savaÅŸ nedeniyle binlerce sivil öldü, milyonlarca insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Savaşın yanı sıra kolera, difteri ve benzeri hastalıkların yayılması, kıtlık, ilaçların tükenmesi ve iç göçler sivillerin maÄŸduriyetini artırıyor. Ülke genelinde 22 milyon kiÅŸi insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.