Sosyal Medya

Güncel

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'kutuplaşma' çağrısı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Artık Türkiye'nin kutuplaşmayı kaldıracak gücü kalmamıştır" dedi.



Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, parti genel merkezinde düzenlediÄŸi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a seslenen KaramollaoÄŸlu, "Buradan iktidara ve CumhurbaÅŸkanına seslenmek istiyorum. Bu kutuplaÅŸmayı bitirecek en önemli merci sizsiniz, seçimlere gittiÄŸimiz ÅŸu süreçte siyasi partilerin genel baÅŸkanlarını bir araya getirmeli, kardeÅŸlik ve dostluk tesis edilmelidir. Artık Türkiye’nin kutuplaÅŸmayı kaldıracak gücü kalmamıştır" dedi. 
 
Dünya Çocuk Günü vesilesiyle Yemen'de yaÅŸanan çatışmalara da dikkat çeken KaramollaoÄŸlu, "Bugün Yemen’de çocuklarımız ne yazık ki açlıktan ölüyor. Suriye’de, Filistin’de, Arakan’da ve daha birçok yerde savaÅŸ, hastalık ve açlık sebebiyle çocuklarımız zarar görüyor. Ülkemizde ise bunun farklı bir boyutu ile karşı karşıyayız. Bir yanda uyuÅŸturucu ve alkol kullanımı ilkokul sıralarına kadar inmiÅŸken diÄŸer yanda ise 700 den fazla çocuk anneleri ile hapishanelerde yaÅŸamaktadır. Bu sebeple yeryüzündeki bütün mazlum ve maÄŸdur çocukların esenlik ve huzura kavuÅŸmasını temenni eder, yaÅŸanan acıların, haksızlıkların son bulmasını niyaz ederim" ifadelerine yer verdi.
 
KaramollaoÄŸlu'nun açıklamalarından satır baÅŸları;
 
"Önümüzdeki cumartesi günü de 24 Kasım ÖÄŸretmenler Günüdür. Öncelikle bütün fedakar ve cefakar öÄŸretmenlerimizin öÄŸretmenler günün kutluyorum. Biz 'Bana bir harf öÄŸretenin 40 yıl kölesi olurum' diyen ve 'Ä°lim Çin'de dahi olsa gidip alınmasını' emreden kadim bir inancın mensuplarıyız.
 
ATANAMAYAN ÖÄžRETMENLER
 
Bir harf deÄŸil, bütün hayatlarını bir neslin yetiÅŸmesine adayan öÄŸretmenlerimiz elbette her türlü övgünün üzerindedir. Bugün ne yazık ki öÄŸretmenlerimiz bırakın kırk yılık hatrı 40 günlük itibar dahi göremiyor. Hemen hemen her gün medyada öÄŸretmene ÅŸiddet haberleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunun yanı sıra öÄŸretmenlerimizin aldığı maaÅŸ ne yazık ki verdiÄŸi emeÄŸi hiçbir ÅŸekilde karşılamıyor. Atanamayan öÄŸretmenler, KHK’lı öÄŸretmenler ise yürek parçalayan bir baÅŸka sorunumuzdur.
 
Siyaset kurumu olarak bizlere düÅŸen öÄŸretmenlerimizi senede bir gün hatırlamak deÄŸil, her ÅŸart altında öÄŸretmenlerimize üstlendikleri bu ulvi görev ve sorumluluÄŸa uygun imkanları saÄŸlamak olmalıdır. ÖÄŸretmenlerimizin hak ettiÄŸi deÄŸeri bulduÄŸu bir eÄŸitim sisteminin kurulması temennisi ile öÄŸretmenler gününü tekrar kutlarım.
 
KHK Ä°LE Ä°HRAÇ EDÄ°LEN DOKTORLAR
 
Malumunuz olduÄŸu üzere KHK ile ihraç edilmiÅŸ doktorların, özel hastanede çalışmasını engelleyen yasa tasarısı uzun süre tartışıldı.
 
Hatta komisyondan da ilgili 5. Madde geçti. Neyse ki yapılan uyarılar dikkate alınarak bu karardan vazgeçildi adeta insanları canlı birer ölü haline getirecek olan bu yasayı iptal eden ve iptal edilmesinde emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ederiz. Sadece saÄŸlık sektöründe deÄŸil, diÄŸer meslek gruplarında da yaÅŸanan bu tür adaletsizliklerin bir an önce son bulmasını temenni ederiz.
 
KANAL İSTANBUL DEĞİL KALAN İSTANBUL'DUR
 
Bu haftanın bir baÅŸka önemli gündemi ise UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanının adeta bir müjde gibi takdim ettiÄŸi Kanal Ä°stanbul Projesi kapsamında 10 yeni köprünün yapılacağını açıklaması oldu. Sayın Bakan yaptığı açıklamada; “Mevcut yapıların Kanal Ä°stanbul Projesi’ne uygun deplasmanının yapılmasıyla ilgili ihalelere 2019’un başında baÅŸlamayı düÅŸünüyoruz. Kanal Ä°stanbul’un inÅŸaatının 2020’ye kalmaması lazım” diyerek zannederiz ki ülkemizin aciliyetli bir problemini dile getirdi. Biz ne yazık ki iktidarın parayı betona ve topraÄŸa gömme sevdasını anlayamıyoruz anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu projede merak ediyoruz acaba iktidar bir define arayışı içerisinde mi ki bu kadar ısrar ediyorlar. Daha önce de belirtmiÅŸtik bugün sorunumuz Kanal Ä°stanbul deÄŸil kalan Ä°stanbul'dur. Bu projenin Türkiye’ye getirisi ve götürüsü iyi hesaplanmalıdır. Fizibilite raporları kamuoyuna açıklanmalıdır.  Bizim endiÅŸemiz Türkiye’nin içinde bulunduÄŸu ekonomik girdabın daha da derinleÅŸmesidir.
 
TÜRKÄ°YE'YÄ° Ä°STANBUL’A BÜYÜK TEHDÄ°T ARZ EDÄ°YOR
 
Bakınız bugün hükümet yaptığı her proje ile ne yazık ki iç göçü arttırıyor. Tarım bitti, hayvancılık bitti, sanayi bitti, esnaf kan aÄŸlıyor kepenk kapatan kapatana. Ne yazık ki insanlar bir iÅŸ bulurum umudu ile büyükÅŸehirlere özellikle de Ä°stanbul’a göç ediyor. Bugün Türkiye nüfusunu Ä°stanbul’a yığmak hem Ä°stanbul hem de Anadolu için büyük bir tehdit arz ediyor adeta toprak insansızlaşıyor, insan topraksızlaşıyor. Bakınız son yapılan araÅŸtırmaların birisinde herkes memleketinde yaÅŸasa illerin nüfusu ne olurdu? Sorusunun cevabı ÅŸu ÅŸekilde ortaya çıkıyor. Åžanlıurfa: 2,70 milyon, Konya: 2,54 milyon, Ä°stanbul: 2,53 milyon, Diyarbakır: 2,21 milyon olurdu, Ankara: 1,99 milyon, Ä°zmir: 1,97 milyon olurdu. Bugün Anadolu’yu gözetmez, gerekli yatırımların yapılmasını saÄŸlamazsanız. Yarın ortaya çıkacak felaketlerin sorumlusu siz olursunuz.
 
BEYÄ°N GÖÇÜ
 
GeldiÄŸimiz noktada ülkenin yetiÅŸmiÅŸ insanları Türkiye’yi terk ediyor. Bakınız Türkiye'den yurtdışına göç eden sayısı 2017 yılında 254 bin'dir. Göç edenlerin; 76 bini Ä°stanbul'dan, 27 bini Ankara'dan, 15 bini Antalya'dan, 14 bini Bursa'dan 10 bini Ä°zmir'den göç etmiÅŸtir. Ä°ktidar beyin göçünü tersine çevirmek için ülkesine dönen bilim adamları ve akademisyenlere 24 bin lira aylık maaÅŸ vereceÄŸini ilan etti. Bugün bu insanları para ile geri getirebileceÄŸini zannedenler yanılırlar. Adaletin tesis edilmediÄŸi Arg-ge için gerekli ortamın bulunmadığı bir ülkeye para ile yetiÅŸmiÅŸ insanları getiremezsiniz.
 
ARTIK TÜRKÄ°YE'NÄ°N KUTUPLAÅžMAYI KALDIRACAK GÜCÜ KALMAMIÅžTIR
Bugün ekonomik sıkıntılarımız gibi bir baÅŸka büyük problemimiz ise ülkemizde hızla artan kutuplaÅŸma ve gerilim siyasetidir.
Bunun en son örneÄŸini ne yazık ki bir ilçe belediye baÅŸkan adayının canlı yayında yaptığı açıklamada gördük. Belediye BaÅŸkan Adayı yaptığı açıklamada, “Ä°lçe içinde bir tane baÅŸka parti arabası görürsem ÅŸimdiden kendilerine mezar kazmaya baÅŸlasınlar” diyor. Buradan seslenmek istiyorum savaÅŸa deÄŸil seçime gidiyoruz. KutuplaÅŸma ve gerilimden ancak bu ülke zarar görür. Milletin tercihini sandık belirler. Tehdit ve baskılar deÄŸil. Bu talihsiz açıklama ile alakalı hem ilgili parti hem de devletimizin üzerine düÅŸeni yapması elzemdir. Buradan iktidara ve Sayın CumhurbaÅŸkanına seslenmek istiyorum. Bu kutuplaÅŸmayı bitirecek en önemli merci sizsiniz, seçimlere gittiÄŸimiz ÅŸu süreçte siyasi partilerin genel baÅŸkanlarını bir araya getirmeli, kardeÅŸlik ve dostluk tesis edilmelidir. Artık Türkiye’nin kutuplaÅŸmayı kaldıracak gücü kalmamıştır. Her zaman söylediÄŸimiz gibi biz bütün uyarılarımızı bir kardeÅŸlik vazifesi olarak yapıyoruz."
 
milligazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.