Sosyal Medya

Afganistan'da intihar saldırısı: 50 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir mevlit töreninde düzenlenen intihar saldırısında 50 kişi yaşamını yitirdi.



Afganistan'ın baÅŸkenti Kabil'de mevlit töreni için bir araya gelen din adamlarını hedef alan intihar saldırısında 50 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi açıklandı.
 
Afganistan SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mecruh, Kabil Havalimanı yolundaki Oranus düÄŸün salonunda düzenlenen mevlit töreni için bir araya gelen dini liderlerin hedef alındığı saldırıda en az 83 kiÅŸinin yaralandığı aktardı.
 
Ölü sayısının artmasından endiÅŸelendiklerini belirten Mecruh, yaralılardan 24'ünün durumunun ise kritik olduÄŸunu söyledi.
 
YaÅŸanan saldırı hakkında açıklamalarda bulunan Afganistan Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Najib Danish, "Bir intihar bombacısı üzerinde bulunan patlayıcıları, Hz. Muhammed'in doÄŸum yıl dönümü kutlamaları nedeniyle bir araya gelen dini alimlerin bulunduÄŸu düÄŸün salonunda patlattı"ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
Kabil polisi sözcüsü Basir Mujahid yaptığı açıklamada, "Yüzlerce Ä°slam alimi ve onların müritleri, Mevlit Kandili sebebiyle Kuran ayetleri okumak için düÄŸün salonununda bir araya toplanmıştı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.