Sosyal Medya

Güncel

4 büyükşehir için pazarlık: AK Parti Adana ve Mersin'de aday çıkarmayacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ittifakı konuşacağız' mesajı sonrası gözler bugünkü Erdoğan-Bahçeli görüşmesine çevrildi. Görüşmeler sonucunda AK Parti'nin Mersin ve Adana'yı MHP'ye bırakabileceğini iddia eden gazeteci Deniz Zeyrek, iki parti arasındaki yeni süreçte Numan Kurtulmuş ve Bekir Bozdağ'ın yer almayacağını ileri sürdü.



Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Yeni ittifak arayışında hangi iki isim dışlanacak?" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında dün AK Parti ile MHP arasında yeniden kurulması beklenen ittifakı deÄŸerlendirdi.

Ä°STANBUL VE ANKARA'DA RÄ°SK

"Yapılan anketlere göre muhalefet ittifak yapar ve MHP tek başına güçlü adaylar çıkarırsa AK Parti'nin Ä°stanbul ve Ankara'yı kaybetme riski ortaya çıkıyordu" diyen Zeyrek, devamında "ErdoÄŸan, bu riski ortadan kaldırmak için düÄŸmeye bastı. Özhaseki'ye MHP'yle yeniden temasa geçme talimatı verdi. Kendisi de Bahçeli'yi davet etti. Bugün gerçekleÅŸecek görüÅŸmeden sonra Özhaseki ile MHP'li Sadir Durmaz'ın görüÅŸmeleri baÅŸlayacak" ifadesini kullandı. Zeyrek, "Bahçeli istemediÄŸi için mi? Bir daha yol kazası yaÅŸanmasın diye mi? Çözemedim ama yeni süreçte Numan KurtulmuÅŸ ve Bekir BozdaÄŸ devre dışı tutulacakmış" iddiasını ileri sürdü.

Ä°STANBUL, ANKARA VE Ä°ZMÄ°R'DE AK PARTÄ°, ADANA, MERSÄ°N VE MANÄ°SA'DA MHP

Deniz Zeyrek ayrıca, AK Parti tarafının MHP'den Ä°stanbul, Ankara ve Ä°zmir'de aday göstermeme kararını yeniden hayata geçirmesini isteyeceÄŸini söyledi. "Etimesgut'ta bir açılışta yaptığı konuÅŸmada Mersin, Adana, Manisa baÅŸta olmak üzere mevcut belediyeleri kaybetmek istemediÄŸini ortaya koyan Bahçeli, bu kez görüÅŸmeye ittifak satrancından zaferle çıkmış, oylarını artırmış bir ÅŸekilde daha güçlü girecek ve bu üç ilde aday gösterilmemesini isteyecek" ifadesini kullanan Zeyrek, ÅŸöyle devam etti:

'MERSÄ°N VE ADANA'DA AK PARTÄ° VAZGEÇEBÄ°LÄ°R'

Daha önce "biz o ÅŸehirlerde nasıl aday göstermeyiz" diyen AK Partililer bu kez Ä°stanbul ve Ankara için Mersin ve Adana'dan vazgeçilebileceÄŸini konuÅŸmaya baÅŸladı. Buna karşılık, Ä°zmir için Manisa'dan vazgeçilmesi beklenmiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.