Sosyal Medya

Güncel

Bingöl'de PKK'nın 6 odalı sığınağı bulundu

PKK'ya yönelik operasyonlarda, 6 odalı sığınak tespit edildi, 3 el yapımı patlayıcı düzeneği ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi



Bingöl merkez ve Genç ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, 6 odalı sığınak bulundu, 3 el yapımı patlayıcı düzeneÄŸi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Ä°l Jandarma Komutanlığı tarafından dün merkez ilçe kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendiÄŸi belirtildi.

Operasyonda 6 odalı sığınak tespit edildiÄŸi ifade edilen açıklamada, el yapımı patlayıcı düzeneÄŸi için hazırlanan 19 pil bloÄŸu, dolu 10 büyük tüp ile küçük tüp, 3 akü, 485 çeÅŸitli ebatlarda pil, 6 güneÅŸ paneli, 6 branda ve çok miktarda yaÅŸam malzemesi ele geçirildiÄŸi aktarıldı.

Aynı gün Genç ilçesi kırsalında da operasyon yapıldığı belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Operasyonda 8 kablolu çip ucunda 2 parça C-4 patlayıcı, 3 el yapımı patlayıcı düzeneÄŸi, bidon içerisinde patlayıcı olduÄŸu deÄŸerlendirilen bir kilogram madde, elektrikli fünye, 12'li havai fiÅŸek, 24 el yapımı patlayıcı düzeneÄŸi için sarılı pil bloÄŸu kablosu, 3 parça fitil, 750 metre kablo, 59 koli bandı ve çok miktarda yaÅŸam malzemesi ele geçirildi. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteÄŸiyle huzur ve güvenliÄŸi saÄŸlamak maksadıyla il genelinde terör örgütü PKK ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.