Sosyal Medya

Güncel

Trabzon'da cami tartışması: İyi hoş da nasıl gideceğiz?

Trabzon’da, Karadeniz Sahil Yolu'nun gidiş geliş yönünün ortasına inşaatı süren cami görenleri şaşırtıyor. İnşaatı bitmeden camiye nasıl ulaşılacağı tartışma konusu oldu. Karayolu üzerine inşa edilen çift üst geçitten ulaşım sağlanacak cami için yolun uzadığını belirten bazı vatandaşlar zorluk yaşanacağına dikkat çekti.



Trabzon’un Ortahisar ilçesi BeÅŸirli Mahallesi'nde daha önce de caminin yer aldığı arazi karayolları tarafından yol yapımı sırasında kamulaÅŸtırıldı. Yıkılan caminin yerine 1 Nolu BeÅŸirli Sahil Camii Yaptırma ve YaÅŸatma DerneÄŸi tarafından yeniden cami yapılma kararı alındı. Cami inÅŸaatı, Karadeniz Sahil Yolu'nun geliÅŸ-gidiÅŸ yönünün ortasında yükselmeye baÅŸladı. Ä°nÅŸaatı bitmeden camiye nasıl ulaşılacağı tartışma konusu oldu. Karayolu üzerine inÅŸa edilen çift üst geçitten ulaşım saÄŸlanacak cami için yolun uzadığını belirten vatandaÅŸlar zorluk yaÅŸanacağına dikkat çekti. Camiye araçla da ulaşım saÄŸlanabiliyor. Cami inÅŸaatının yanındaki geçici mescide, cuma namazı için giden vatandaÅŸlar yolu uzattığı için üst geçitleri kullanmak yerine karayolunda tehlikeye aldırış etmeden otomobillerin arasından geçerek ulaÅŸmaya çalışıyor. VatandaÅŸlar inÅŸası tamamlandığında, özellikle yaÅŸlıların üst geçitlerden inip çıkarak camiye ulaÅŸmasının zor olacağına dikkat çekti.

'Ä°NSANLAR ÜST GEÇÄ°T KULLANMIYORLAR'

Üst geçitlerin kullanılmamasıyla yolda tehlike oluÅŸtuÄŸunu belirten Gürkan Kalfa, “Orada zaten bizim sahil cami adında eski bir camimiz vardı. Åžimdi yenisini yapmaya baÅŸladılar. Yolun ortasında deÄŸil de mahallenin içerisinde olsa cami çok daha iyi olurdu. Burada insanlar üst geçit kullanmıyorlar. Cuma namazlarına yetiÅŸebilmek için tellerin üzerinden atlayarak gidiyorlar. Ben gencim üst geçitten dolaÅŸmak beni etkilemez. Ama yaÅŸlılarımız var. 10 metrelik yolu üst geçitle 100 metreye çevirdiler. Ama yoldan gelenler için güzel bir cami. Arabalarını çekip hemen namaz kılabilirler” dedi.

İki yol ortasına yapılan camiye nasıl ulaşılacağı tartışması

'HANGÄ° GEÇÄ°TTEN YOLUMU BULUP DA KARÅžIYA GEÇECEĞİM'

Mahallelinin üst geçitten camiye ulaÅŸmasının zor olacağını anlatan Aslan Kara da, "Ben uzun yol ÅŸoförüyüm. Benim için güzel. Arabamı park edip namazımı kılabilirim. Ama yaÅŸlılarımızın transit yoldan üst geçitle karşıdan karşıya geçmeleri zor olacak. Yetkililerin daha modern, yaÅŸlıların ve engellilerin zorlanmayacağı üst geçit yapmaları gerekiyor. Åžu an bana haydi camiye desen hangi geçitten yolumu bulup da karşıya geçeceÄŸim. Benim anam, babam, dedem nasıl bu üst geçidi dolanıp camiye gitsin” diye konuÅŸtu.

'HÄ°Ç ZAHMET ÇEKMEYECEKLER'

1 Nolu BeÅŸirli Sahil Camii Yaptırma ve YaÅŸatma DerneÄŸi BaÅŸkanı Haydar Karamanlı ise yaÅŸlılar için araçlarıyla camiye gelmeleri önerisinde bulundu. Karaman, "Burada eskiden bir cami vardı. Yoldan gelenlerin ihtiyaçlarını karşılayan bir camiydi. Cami yola gidince mevcut yere yeni bir cami yapmak istedik. Burası ÅŸehrin giriÅŸi. Åžehri temsilen bir cami olması ÅŸart. Trabzon’a baktığın zaman 'Burası Müslüman bir toprak' denilmesi lazım.Camimizin mimarisi çok güzel. 'Üst geçitten nasıl geçeceÄŸim' diyen yaÅŸlılar mahalleden araçlarıyla gelsinler. Zaten çoÄŸunda araç var. Hiç zahmet çekmeyecekler” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.