Sosyal Medya

Güncel

Kongrede başörtüsü yasağının kaldırılması için başvurdular

Temsilciler Meclisi üyeliğine seçilen Somali asıllı İlhan Ömer'in başörtülü olması sebebiyle, Demokrat üyeler, Kongrede başı örtmeyi yasaklayan kanunun kaldırılması için başvuruda bulundu



ABD'deki ara seçimlerde Temsilciler Meclisi üyeliÄŸine seçilen Somali kökenli Ä°lhan Ömer'in baÅŸörtülü olması sebebiyle, Demokrat üyeler, Kongrede başı örtmeyi yasaklayan kanunun kaldırılması için baÅŸvuruda bulundu.  

Demokrat üyeler, meclis üyelerinin, başı kapatan ÅŸapka, baÅŸörtüsü, ÅŸal veya sarık ile meclise girmesini yasaklayan 181 yıllık kanunun kaldırılmasını talep etti. 

Ara seçimlerde Minnesota eyaletinden Temsilciler Meclisine seçilen ve baÅŸörtülü olan Ä°lhan Ömer'in, yürürlükte olan kanuna göre meclise girmesi ve konuÅŸma yapması yasak olduÄŸundan baÅŸvurunun yapıldığı belirtildi.

Konuya iliÅŸkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer, baÅŸörtülü olmasının kendi kararı olduÄŸunu ve bunun ABD anayasasının birinci maddesi tarafından da korunduÄŸunu belirterek, "Bu yasak, kaldırılması için uÄŸraÅŸacağım son yasak olmayacak." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Yasağın kaldırılması için yapılan baÅŸvuruda, Meclis üyelerinin ve çalışanların dini özgürlüklere sahip olması ve dini görevlerini yerine getirebilmesinin anayasal bir madde olduÄŸu ve söz konusu kanunun bu maddeyle çeliÅŸtiÄŸi vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.