Sosyal Medya

Güncel

Osman Aşkın Bak'a NATO PA'da yeni görev

NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Delegasyonu Başkanı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak'ın, NATO PA Başkan Yardımcılığına seçildiği bildirildi.



NATO PA Türk Delegasyonundan yapılan yazılı açıklamada, Kanada'nın Halifax ÅŸehrinde 16-19 Kasım'da  gerçekleÅŸtirilen NATO PA Yıllık Genel Kurulundaki seçimde, NATO PA Türk Delegasyonu BaÅŸkanı Bak'ın, BaÅŸkan Yardımcılığına seçildiÄŸi belirtildi.

Açıklamada, 1955'ten bu yana NATO üyesi ülkelerin parlamento üyelerinin, savunma ve güvenlikle ilgili hususları konuÅŸtuÄŸu bir meclis görevi üstlenen NATO Parlamenter Asamblesinin çalışma ve faaliyetleriyle Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliÄŸini etkileyen kilit meseleler hakkında parlamenter farkındalığı arttırmayı ve kolektif savunma üzerinde parlamenter denetimi desteklemeyi amaçladığı ifade edildi.

Bu iÅŸleviyle en önemli parlamenter asamblelerden biri olan NATO PA'nın ittifak politikalarına yön verebilme kapasitesi ile ön plana çıktığı kaydedilen açıklamaya, ÅŸöyle devam edildi:

"Tüm ittifak üyelerinin yer aldığı ve ittifak politikalarını etkileme potansiyeline sahip NATO Parlamenter Asamblesinin en üst karar organı olan BaÅŸkanlık Divanında, Türkiye'nin Osman AÅŸkın Bak tarafından BaÅŸkan Yardımcılığı seviyesinde temsil edilecek olması, ülkemizin uluslararası karar alma mekanizmalarında giderek artan rolüne önemli bir örnek teÅŸkil etmiÅŸtir.

Bak, hem Muhafazakar Grup Toplantısında hem de Genel Kurulda diÄŸer tüm müttefiklerin ve NATO üyesi ülkelerin delegasyonlarının büyük desteÄŸiyle BaÅŸkan Yardımcısı seçilmiÅŸtir.

BaÅŸkanlık Divanında Bak ile birlikte Ä°ngiliz, Amerikan, Hollandalı ve Portekizli üyeler görev alacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.