Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan, Bahçeli'yle 'lokal ittifak'ı konuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ve MHP arasında yerel seçimde 'lokal ittifaklar'ı görüşmek üzere Beştepe'de bir araya gelecek.



Yerel seçimde ittifak yapmayacaklarını ancak Cumhur Ä°ttifakı'nın süreceÄŸini açıklayan AK Parti ve MHP liderleri, 'genel tabloyu' dikkate alarak yerelde iÅŸ birliÄŸi arayışında ikinci turu baÅŸlatıyor.

Milliyet'ten Didem Özel Tümer'in haberine göre, partilerin 23 Ekim günü gerçekleÅŸen Meclis grup toplantılarında yerelde ittifak arayışına son verdiklerini açıklayan MHP ve AK Parti genel baÅŸkanları, yaklaşık bir ay sonra baÅŸ baÅŸa görüÅŸmede bir araya gelecek.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, MHP lideri Bahçeli'yi davet edecek. Liderlerin ikinci tur için partilerin yerel yönetimden sorumlu isimleri Mehmet Özhaseki ve Sadir Durmaz'ı görevlendirilmesi öngörülüyor. 23 Mart yerel seçimlerinde genel bir ittifakın zorluÄŸunu tespit eden taraflar, daha lokal iÅŸbirliklerini görüÅŸecek.

Milliyet'e bilgi veren AK Parti kaynakları, yaÅŸananlara karşın iki parti arasında diyalog iradesinin her zaman olduÄŸunu, hiç kopmadığını belirterek en son 16 Ekim'de baÅŸ baÅŸa görüÅŸen ErdoÄŸan ve Bahçeli'nin bu hafta bir araya geleceklerini söyledi.

Her iki partinin yerel yönetimlerden sorumlu genel baÅŸkan yardımcıları olan ve daha önce de ilk görüÅŸmeleri gerçekleÅŸtiren Mehmet Özhaseki ve Sadir Durmaz'ın detay çalışmalar için görevlendirilmesi öngörülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.