Sosyal Medya

Güncel

Macron: Avrupa daha güçlü ve bağımsız hale gelmeli

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın, gelecekte dünyada iddialı olması için daha bağımsız olması gerektiğini söyledi.



CumhurbaÅŸkanı Macron, Almanya Federal Meclisi'nde Birinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybedenleri anma töreninde yaptığı konuÅŸmada, Avrupa'nın ve özellikle Almanya ile Fransa'nın dünyanın kaosa sürüklenmesine izin vermemek gibi bir misyonu olduÄŸunu belirtti.
 
"Avrupa daha güçlü olmalı ve daha bağımsız hale gelmeli" diyen Macron  Avrupa'nın kendi savunma ve güvenliÄŸi için daha fazla sorumluluk alması gerektiÄŸini ve daha büyük bir Avrupa egemenliÄŸine ihtiyaç olduÄŸunu dile getirdi.
 
Macron, "Bu mücadele kazanılmadı, bu mücadele asla kazanılmadı" ifadesini kullanarak, Almanya'yı yeni bir milliyetçi döneme karşı Avrupa'yı daha dirençli hale getirmek için çaba göstermeye davet etti.
 
Ä°klim deÄŸiÅŸikliÄŸi, ticari çatışmalar ve diÄŸer meydan okumalara karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden Macron, bunu Avrupa'ya borçlu olduklarını vurguladı.
 
Macron Almanya'nın "milliyetçiliÄŸin kana susamış ÅŸeytanlarının" üstesinden geldiÄŸini belirterek, "Fransa bu diriliÅŸte rol oynadığı için gururluyum" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.