Sosyal Medya

Başbakan Yardımcısı: Hasta çocuklarınızı maymun gibi dolaştırmayın

Bulgaristan'da yapılan zamlar nedeniyle hükümet aleyhine protestolar devam ederken, engelli çocukların ailelerine yönelik sözleri nedeniyle sert tepkiler gösterilen Başbakan Yardımcısı Valeri Simeonov, istifa ettiği öğrenildi.



Bulgaristan'da yapılan zamlar nedeniyle hükümet aleyhine protestolar devam ederken, engelli çocukların ailelerine yönelik sözleri nedeniyle sert tepkiler gösterilen BaÅŸbakan Yardımcısı Valeri Simeonov, istifa etti. BaÅŸbakan Boyko Borisov ise görevi bırakmayacağını açıkladı.

Bulgaristan'da son günlerde hayat pahalığı, yoksulluk ve yapılan zamlar nedeniyle BaÅŸbakan Boyko Borisov baÅŸkanlığında hükümet aleyhine ülkenin çeÅŸitli kentlerinde gösteriler düzenlenerek, hükümetin istifası isteniyor. Hükümetin ortağı olan aşırı milliyetçi ittifakın eÅŸ baÅŸkanı BaÅŸbakan Yardımcısı Valeri Simeonov ise parlamento önünde, engelli çocuklarına daha iyi yaÅŸam, sosyal eriÅŸim ve hizmet isteyen annelere yönelik, "Çocuklarını spekülasyon amacı ile kullanan, bağırgan kadınlar" açıklaması yapmıştı. Engelli aileler ile vatandaÅŸların hükümet aleyhine protestolarını artırması üzerine Simeonov, "Bağırıp, çağıran kadınlar, toplayın sözde hasta çocuklarınızı ve onları maymun gibi sokaklarda dolaÅŸtırmayın" demesi ise büyük tepki çekti.

Tepkiler üzerine Bulgaristan BaÅŸbakan Yardımcısı Valeri Simeonov, bu akÅŸam, "Hükümette daha fazla gerginliÄŸe yol açmak istemiyorum. Toplumda gerilime sebep olmak da istemiyorum" diyerek istifasını sundu. Ä°stifa kararının ÅŸahsi olduÄŸunu söyleyen Simeonov, hükümetin otoritesini zedeleyen bi medya kampanyasının söz konusu olduÄŸunu öne sürdü. Simeonov'un istifası BaÅŸbakan Borisov tarafından kabul edildi.

BORÄ°SOV: GÖREVÄ° BIRAKMAYACAÄžIM

Bulgaristan BaÅŸbakanı Boyko Borisov, protestolara raÄŸmen hükümet olarak görevi bırakmayacaklarını açıkladı. Ülkede bir televizyon kanalındaki programa katılan BaÅŸbakan Borisov, ülke genelinde yoksulluÄŸa karşı baÅŸlatılan ve binlerce kiÅŸinin katılımıyla gerçekleÅŸtirilen protesto eylemlerine deÄŸerlendirdi ve daha önce BaÅŸbakanlık koltuÄŸunu iki defa bıraktığını ancak ÅŸimdi bunun için bir neden olmadığını söyledi.

BaÅŸbakan Borisov'un kurmuÅŸ olduÄŸu birinci hükümet 2013 Åžubat ayında yüksek elektrik fiyatlarına karşı ayaklanan insanların protestoları sonucu istifasını sunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.