Sosyal Medya

Dış İşleri Bakanı: İklim değişikliği Marksist bir komplo

Brezilya'da geçtiğimiz günlerde yapılan seçimleri kazanan aşırı sağcı Jair Bolsonaro, Donald Trump hayranlığıyla da bilinen Araújo'yu Dışişleri Bakanlığı'na atadı.



Araújo'nun kiÅŸisel blogunda yazdığı yazılar ise ülkede gündem yarattı.Araújo, blogunda amacını, "Brezilya'ya ve dünyaya kendilerini küreselleÅŸme ideolojisinden kurtarmaları için yardım etmek olarak" tanımladı.
 
Ä°klim bilimini yalnızca bir 'dogma' olarak gördüÄŸünü belirten Araújo, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸinin 'kültürel Marksistler' tarafından Çin'in önünü açmak için uydurulmuÅŸ bir komplo olduÄŸunu vurguladı.
 
51 yaşındaki Araújo, merkez sol Ä°ÅŸçi Partisi'nin üremeyi, klimaları, kırmızı eti kriminalize ettiÄŸini ve evrendeki her bebeÄŸi karbon emisyonlarını artıran bir risk olarak gösterdiÄŸini öne sürdü.
 
Brezilya, 1992 yılında uluslararası toplumun sera gazı emisyonlarını düÅŸürmeyi tartışmak için bir araya geldiÄŸi ilk ülkeydi. Brezilyalı diplomatlar, 2015'te yapılan Paris Ä°klim AnlaÅŸması'nda zengin ve fakir ülkeler arasında köprü olmak konusunda önemli bir rol oynamışlardı.
 
Aşırı saÄŸcı Bolsonaro, geçtiÄŸimiz ay yapılan seçimlerde 57.7 milyon oy alarak devlet baÅŸkanlığına seçilmiÅŸti.
 
Trump yönetimine yakınlığıyla bilinen Bolsonaro hükümetinin ülke tarihindeki en saÄŸcı hükümetlerden biri olması bekleniyor.
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump da iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi ve küresel ısınmanın bir aldatmaca olduÄŸunu iddia etmiÅŸ ve göreve geldikten sonra ülkesini Paris Ä°klim AnlaÅŸması'ndan çektiÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.