Sosyal Medya

Alçı: Turgut Tarhanlıları, Betül Tanbayları hapse atmayınız… Sizlere yalvarıyorum…

Osman Kavala'ya yönelik soruşturma kapsamında dün çok sayıda isim gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında, Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve Prof. Dr. Betül Tanbay da yer aldı. Dün gece Tarhanlı serbest bırakılırken Tanbay halen gözaltına tutuluyor.



Bugünkü yazısında bu gözaltılara sert tepki gösteren Nagehan Alçı, 'Ey savcılarımız, ey yargıçlarımız' diyerek 'Turgut Tarhanlıları, Betül Tanbayları hapse atmayınız... Sizlere yalvarıyorum. Lütfen bu adaletsizliÄŸe imza atmayınız' çaÄŸrısında bulundu.
 
'Bu tutuklama kararlarını verebilecek misiniz?' diye soran Alçı 'Devletler hukuku profesörü olan hepinizin hocası Turgut Tarhanlı’yı ve arkadaÅŸlarını fabrikasyon suçlarla içeri atabilecek misiniz?
Biber gazının Türkiye’ye ithalatını durdurmak istemek diye bir suç isnadı olabilir mi? Hukuksuzluk alanında dünya rekoru kırmak isteyen birileri yargı teÅŸkilatına mı sızdı? Bu ülkede saÄŸcı solcu dindar laik herkesin saygı duyduÄŸu nadir hukukçulardan olan Turgut Tarhanlı’yı sabahleyin yaka paça almak bir savcıya ya da bir hakime ne kazandırır? Ben tam bu satırları yazarken, Tarhanlı gibi hayatını meÅŸruiyet ve hukuk üzerine kurmuÅŸ bir ismin serbest bırakıldığını öÄŸrenerek çok mutlu oldum ama sabaha karşı gözaltına alınması bile büyük bir hukuk skandalıdır…' ifadelerini kullandı.
 
"CANIM ÇOK SIKKIN"
 
Alçı'nın yazısının devamı ÅŸöyle:
 
Turgut Tarhanlı, Hakan Altınay, Betül Tanbay ve arkadaÅŸlarının tutuksuz yargılanmasını savunmayı bile zul addediyorum… Böyle imalat suçlarla bu insanların yargılanması ve mahkeme karşısına çıkması bile zulümdür… Bu yapılan hem büyük bir adaletsizliktir hem de Türkiye’nin FETÖ ve PKK terör örgütü ile haklı mücadelesine zarar vermekten ve bu iki terör örgütünün ekmeÄŸine yaÄŸ sürmekten baÅŸka hiçbir iÅŸe yaramaz… Söyleyecek baÅŸka sözüm yok. Canım çok sıkkın. Ülkemizde ve yargımızda saÄŸduyu ve insaf duygularının galip geleceÄŸine inanmak istiyorum…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.