Sosyal Medya

Kenan Sofuoğlu: Cumhurbaşkanı tarafından telefon gelse, yeminim var kabul etmem

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu 'Spor Bakanı olacak' iddialarına, 'Bugün bana Cumhurbaşkanı tarafından telefon gelse ve seni spor bakanı yapacağım dese, hatta daha net konuşayım yeminim var kabul etmeyeceğime dair. Benim öyle bir hayalim yok' şeklinde konuştu.



AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan SofuoÄŸlu, Serdivan Belediyesi'nin ilçedeki Fikir Sanat Akademisi'nde düzenlenen 'Gençlerle BaÅŸ BaÅŸa' isimli söyleÅŸiye katıldı.
 
"YEMÄ°NÄ°M VAR"
 
SofuoÄŸlu hayat hikayesini anlatarak gençlerin sorularını cevapladı. Bir üniversite öÄŸrencisinin "Spor bakanı olacağınız söyleniyor, doÄŸru mu?" ÅŸeklindeki sorusuna SofuoÄŸlu, "Ä°nanın bana bunu canı gönülden söylüyorum, samimiyetime inandınız mı? Bugün bana CumhurbaÅŸkanı tarafından telefon gelse ve seni spor bakanı yapacağım dese, hatta daha net konuÅŸayım yeminim var kabul etmeyeceÄŸime dair. Efendim ben bir tane görev kabul ettim ve bu görevin hakkını verebilmek için mücadelemi veriyorum. Önümde 4.5 yıllık bir süre var, inÅŸallah baÅŸarılı olup görevimi tamamlamak istiyorum. Benim öyle bir hayalim yok. MotorculuÄŸa baÅŸladığımda dünya ÅŸampiyonu olmak hayalim vardı ve inanın ben siyasete bir görev verilmesi üzerine girdim. Yükselmek gibi bir hayalim yok, vekillikle inÅŸallah görevimi tamamlamak istiyorum ama hayatın ne getireceÄŸini bilemeyiz. Ben burada açık kapı bırakmakta istemiyorum netim ben. Öyle bir isteÄŸim yok" diyerek cevapladı.
 
SofuoÄŸlu, milletvekili maaşıyla ilgili sorulan soruyu ise hakkında "Ä°nsanların verdiÄŸi parayla Lamborghini aracına benzin koyuyor" söylentisi çıkmaması için ihtiyaç sahiplerine bağışladığını belirterek ÅŸöyle dedi:
 
"Milletvekili maaşını alıyoruz, o maaşın ÅŸu ana kadar 1 kuruÅŸuna bile ben dokunmadım. O maaşın 2-3 katını her ay dağıtıyorum daha fazlasını hatta. Çünkü talepler istekler geliyor, burada ÅŸehit aileleri diye bir ayrım yapmadım inanın bana. Ä°htiyaç sahipleri her zaman bizi buluyor. Daha önceki hayatımda da böyle çok irtibatta olduÄŸum yerler vardı. O dönemde sosyal medyada da biraz çıktı böyle ÅŸeyler. Dağıtacak mı, gerçek mi? Ben hiç konuÅŸmuyorum ama bir gün birileri yapmadığımı iddia ederse her ÅŸey hazır. Ben bunu ÅŸov olsun diye açıklamadım. Benim meclise gittiÄŸim arabayı duymuÅŸsunuzdur. Milletvekili olmadan önce bunu açıkladım. Çünkü bu görevi ben kabul ederken hiçbir çıkar gözetmeden kabul ettim. CumhurbaÅŸkanına olan vefa borcu için, maddi bir ihtiyacım olmadıktan sonra böyle bir maaşı almanın yaÅŸadığım hayatın içinde böyle bir bu parayı almam. Yarın öbür gün ÅŸu lafı duymak istemiyorum. Lamborghini'sine bizim verdiÄŸimiz paralarla benzin alıyor dedirtmemek için. Meraklı deÄŸildim ben vekil olmaya ama madem ben vekil oldum, bu maaÅŸla kimseyi konuÅŸturmamak için bu parayı almayacağım kardeÅŸim dedim."
 
"PAZARTESÄ° GÜNÜ PROJEYÄ° AÇIKLIYORUM"
 
Sporculara sponsor desteÄŸi saÄŸlamak için hazırladığı projeyle Türkiye'de destek almayan sporcunun kalmayacağını belirten SofuoÄŸlu, "Pazartesi günü geliÅŸtirdiÄŸimiz bir projeyi açıklıyorum. Meclisten bazı baÅŸarıların çıkması gerekiyor. 'Sporda seferberlik' ve 'Spora gönül ver' projesini baÅŸlatıyoruz. Bu nedir? Bu spora ve sporculara destek bulmak için atılmış bir adımdır. Bu yeterli mi? Size ÅŸunu söyleyeyim, RedBull markasıyla anlaÅŸtım. Bu marka 10 sporcunun yükünü devletten alıp bu yükü yükledik. AÅŸağı yukarı 20 milyon lira civarında devletin spora ödemesi gereken bütçeyi biz aldık markadan verdireceÄŸiz. Bunun gibi birkaç büyük ÅŸirketin bu projeye destek olmasını saÄŸlayacağım. Ülkede sporun deÄŸiÅŸmesini saÄŸlayacak bir hazırlık yapıyorum. Ä°talya, Almanya'da araÅŸtırmalarımın hepsini yaptım. Oralarda spor nasıl baÅŸarılı olmuÅŸsa sadece futbol deÄŸil, baÅŸka sporlar da vardır bunun bütün araÅŸtırmalarını hatta kanundaki yasalarını aldım, Türkçeye çevirdim ve son noktaya getirdim inÅŸallah. Bu Maliye Bakanlığıyla birlikte olacak ortak proje ama bu proje gerçek olursa inanıyorum ki Türkiye'de destek görmeyen sporcu kalmayacak" diye konuÅŸtu.
 
Kaynak: DHA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.