Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan Gülen'in iadesiyle ilgili talimat!

Trump yönetimi, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için bakanlıklara talimat verdi.



 

Trump yönetimi, FBI, ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Ä°ç Güvenlik Bakanlığı’na FETÖ elebaşı Gülen’in iadesini saÄŸlayacak yasal yollar bulmaları için emir verdi. Trump yönetimi ve Türk yetkililer, Gülen’in Türkiye'ye iade edilememesi durumunda Güney Afrika’ya gönderilmesi konusunda da müzakerelerde bulundu.

Beyaz Saray, Türkiye ile iliÅŸkileri güçlendirmek için FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i ABD'den çıkarmanın yollarını arıyor.

ABD'DEN GÖNDERMEK Ä°ÇÄ°N YASAL YOL ARIYORLAR

NBC Newst'te (NBC) yer alan habere göre, Trump yönetiminden üst düzey yetkililer, Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Cemal Kaşıkçı cinayeti dolayısıyla Suudi Arabistan Krallığı yönetimi üzerindeki baskısını azaltması için, FETÖ elebaşın Gülen'in ABD'den çıkarılması için yasal yollar aramaya baÅŸladığını yazdı.

YASAL STATÜSÜ HAKKINDA BÄ°LGÄ° Ä°STENDÄ°

Bu kapsamda ABD Adalet Bakanlığına ve FBI'a Gülen'in iadesinin gündeme alınması direktiflerinin verildiÄŸini aktaran NBC, konu hakkında bilgili 4 kiÅŸiye dayandırdığı haberinde, Ä°ç Güvenlik Departmanı'na Gülen'in ABD'deki yasal statüsü hakkında bilgi vermesi konusunda talimat verildiÄŸini aktardı. Beyaz Saray'ın Gülen'in ABD'deki oturum izniyle ilgili detaylı bilgi istediÄŸini aktaran kaynaklar, kendisinin 1990'ların sonundan bu yana Pensilvanya'da ikamet ettiÄŸini ve YeÅŸil Kart sahibi olduÄŸunu belirtti.

NBC'nin konuyla ilgili soru yönelttiÄŸi Ulusal Güvenlik Konseyi, FBI, DışiÅŸleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Ä°ç Güvenlik Bakanlığı ve Gülen'in avukatı, soruları cevapsız bıraktı.

Konuyla ilgili NBC'ye açıklama yapan bir Türk yetkili, Türk hükümetinin Kaşıkçı davası ile Gülen'in iade süreci arasında bir iliÅŸki kurmadığını söylerken, "ABD'nin Gülen'in iadesi konusunda aksiyon almasını istiyoruz. Bundan bağımsız olarak, Kaşıkçı davasıyla ilgili soruÅŸturmamızı da sürdüreceÄŸiz." ifadelerini kullandı.

Gülen'in iadesi konusunu masaya yatıran Türk ve ABD'li yetkililer, FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iadesinin mümkün olmaması durumunda Güney Afrika'ya gönderilmesini görüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.