Sosyal Medya

Gazzeliler Liberman'ın istifasını sevinçle karşıladı

Gazzeliler, İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkesin sağlanmasının ardından İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın istifasını sevinçle karşıladı.



Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Ä°smail Heniyye'nin EÅŸ-Åžatıi Mülteci Kampı'ndaki evinin önünde düzenlediÄŸi gösteriye onlarca Gazzeli katıldı. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "Liberman gitti, Heniyye kaldı", "Netanyahu düÅŸtü, direniÅŸ ayakta" yazan dövizler taşıdı.

Bazı göstericiler Liberman'ın posterini yakarken, bazıları da sevinçlerini tatlı dağıtarak gösterdi.

Göstericilere hitap eden Hamas'ın Kitle Eylem Birimi'nden Hammam Osman, "Liberman, Heniyye'yi suikastla tehdit etti ancak giden Liberman, kalan Heniyye oldu." dedi. 

Liberman gibi Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın da istifa etmesini temenni eden Osman, "Gazze direniÅŸ gruplarının cesareti ve askeri yetenekleri sayesinde son gerginlikten Ä°srail'e karşı zaferle çıktı." ifadesini kullandı.

Ä°srail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, partisi Ä°srail Evimiz (Yisrael Beiteinu) kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından düzenlediÄŸi basın toplantısında istifa ettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Gazze Åžeridi'nin güneyindeki Refah kentinde de Liberman'ın istifasını "Gazze'nin zaferi" olarak nitelendiren bazı Filistinliler caddelerde tatlı dağıttı.

20181114_2_33424656_39023333

Hükümetin Gazze politikasına sert eleÅŸtiriler yönelten Liberman, "(Filistinli gruplarla Ä°srail arasında dün saÄŸlanan) AteÅŸkes, teröristlere teslim olmaktan baÅŸka bir anlam taşımıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Hamas, Ä°srail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın görevinden istifa etmesini "Gazze'nin siyasi zaferi" olarak nitelendirmiÅŸti.

PAZAR GÜNÜNDEN BERÄ° NE OLMUÅžTU?

Abluka altındaki Gazze Åžeridi'nde gerginliÄŸin fitilini ateÅŸleyen olay pazar günü Ä°srail ordusuna baÄŸlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazze'ye sızması oldu.

Gazze'nin 3 kilometre kadar içerisine sızan Ä°srail askerlerinin Hamas'a baÄŸlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli ÅŸehit olmuÅŸ, 1 Ä°srail askeri öldürülmüÅŸtü.

Ertesi gün Hamas ve Ä°slami Cihad'ın da aralarında bulunduÄŸu Filistinli direniÅŸ grupları tarafından düzenlenen roket saldırısında bir Ä°srail askeri ağır yaralanmıştı. Filistinli gruplar, Ä°srail tarafında bir otobüsün hedef alındığı bu saldırıyı pazar günü ÅŸehit olan üyelerinin intikamını almak için düzenlediklerini açıklamıştı.

Bu olayın ardından İsrail Gazze'ye hava saldırısı başlatırken, Filistinli gruplar da saldırıya roket atarak karşılık vermişti.

Ä°srail'in saldırılarında 7 Filistinli daha ÅŸehit düÅŸmüÅŸ, Gazze'den atılan roketler nedeniyle de Ä°srail tarafında bir kiÅŸi ölmüÅŸtü.

Mısır'ın ara buluculuÄŸunda yürütülen dolaylı müzakereler sonucunda dün akÅŸam taraflar arasında ateÅŸkes saÄŸlandığı açıklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.