Sosyal Medya

Güncel

Türk Akım'ın deniz hattı tamamlandı! Putin İstanbul'a geliyor

TürkAkım doğal gaz boru hattının deniz bölümünün tamamlanması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla İstanbul'da tören düzenleneceği öğrenildi.



CumhurbaÅŸkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, TürkAkımdoÄŸal gaz boru hattının deniz bölümünün tamamlanması dolayısıyla CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in katılımıyla 19 Kasım'daÄ°stanbul’da tören gerçekleÅŸtirileceÄŸi bildirildi.

Rus doÄŸal gazını Türkiye'ye ve Avrupa’ya nakledecek TürkAkım projesi, Karadeniz'in altından döÅŸenen her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip 930 kilometre uzunluÄŸunda iki boru hattından oluÅŸtuÄŸu belirtilen açıklamada, ilk hattın Türkiye'ye, ikinci hattın da Avrupa ülkelerine doÄŸal gaz sevki gerçekleÅŸtirmesinin öngörüldüÄŸü ifade edildi.

'Önemli bir kilometre taşını teÅŸkil etmektedir

TürkAkım üzerinden Rusya Federasyonu’ndan alınacak doÄŸal gazın, Batı Hattı üzerinden alınmakta olan gazı ikame etmesinin öngörüldüÄŸü bildirilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"TürkAkım'ın ikinci hattından tedarik edilecek gaz ise baÅŸta Balkanlar olmak üzere, Avrupa'nın enerji tedarik güvenliÄŸine katkıda bulunacaktır. Projenin 2019'da tamamlanarak iÅŸler hale gelmesi ve ülkemize gaz sevkiyatının baÅŸlaması hedeflenmektedir. Son yıllarda çeÅŸitlenen ve zenginleÅŸen Türkiye-Rusya Federasyonu enerji iliÅŸkilerinde TürkAkım projesi önemli bir kilometre taşını teÅŸkil etmektedir. Ä°ki ülke her alanda olduÄŸu gibi, enerji alanında da yakın iÅŸ birliÄŸini önümüzdeki dönemde sürdürmekte kararlıdır."

Açıklamada, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin'inprogram dolayısıyla gerçekleÅŸtirecekleri görüÅŸmede, ikili ve bölgesel konuların ele alınmasının öngörüldüÄŸü bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.