Sosyal Medya

Güncel

AB'den Türkiye açıklaması: Felaket önlendi

Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye'nin yaptığı hamlelerle İdlib'deki olası bir felaketi önlediğini söyledi.



Türkiye Delegasyonu BaÅŸkanı Büyükelçi Christian Berger, Türk diplomasisi sayesinde bir baÅŸka insani karmaÅŸadan kaçınıldığını ve özellikle Ä°dlib'de terör örgütlerinin bölgeden ayrıldığını söyledi.

TOBB öncülüÄŸünde hayata geçirilen Mahir Eller Projesi’nin açılış toplantısında konuÅŸan AB Türkiye Delegasyonu BaÅŸkanı Büyükelçi Christian Berger, Suriye'nin 2011'den bu yana içinde bulunduÄŸu insani karmaÅŸaya deÄŸindi. Ülkenin yarısının yıkılmış durumda ve siyasi bir çözümden uzak olduÄŸunu belirten Berger, Türk diplomasisi sayesinde bir baÅŸka insani karmaÅŸadan kaçınıldığını ve özellikle Ä°dlib'deki soruna yanıt bulunduÄŸunu kaydetti. Terör örgütleri üyelerinin bölgeden ayrıldığını aktaran Berger, insani bir çözüm bulunmuÅŸ olduÄŸunu söyledi. Berger, TOBB'un bu projede çok güçlü bir ortak olduÄŸun altını çizdi.

Mülteci açıklaması

Krizden bu yana Türkiye'nin büyük çabalar göstererek çok yüksek sayıda mülteciye ev sahipliÄŸi yaptığını dile getiren Berger, "Yaklaşık 4 milyon kadar mülteci var Türkiye'de. Bu projenin önemini ÅŸuradan anlayabilirsiniz, bu 4 milyon mültecinin yaklaşık yarısı 15-59 yaÅŸ arasında, yani çalışma yaşında. Aynı zamanda mülteciler için kendi hayatlarını yeniden kurabilmeleri için imkanlar saÄŸlamak gerekiyor. Bunun yanı sıra Türk ekonomisine de olumlu katkıda bulunmalarının desteklenmesi gerekiyor. Mültecilerin iÅŸgücü piyasasına katılmaları çok önemli. Türkçe dersleri de çok önemli. Biliyorsunuz dil, iÅŸgücü piyasasına katılımda önemli bir engel. Ä°ÅŸgücü piyasasında gerekli koÅŸulların mülteciler için saÄŸlanması gerek, bunu saÄŸlayabilmek için öncelikle iÅŸgücü piyasasının ihtiyaçlarını deÄŸerlendireceÄŸiz. Ne tür becerilere ihtiyaç var bakacağız, farkındalık oluÅŸturarak özel sektöre destek saÄŸlayacağız. 50 milyon euro bu proje aracılığı ile tahsis edilmiÅŸ durumda. Burada amaç mültecilerin istihdam edilebilirliÄŸini test, belgelendirme ve mesleki eÄŸitim yoluyla saÄŸlayabilmek" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Berger, bu amaçla 72 projenin de devam ettiÄŸi bilgisini verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.